L’Ajuntament de Sant Cugat planifica la construcció de mil pisos de lloguer protegit per facilitar l’accés a l’habitatge als santcugatencs

Sant Cugat s’ha marcat un objectiu per als propers anys: aconseguir que el 5% del total d’habitatges del municipi sigui de lloguer protegit. Aquesta previsió queda recollida en el Pla d’Acció 2030, un extens document que analitza i planifica les actuacions futures de l’empresa pública municipal Promusa, garantint la seva viabilitat.

Concretament per a l’any 2030 es fixa l’objectiu que a Sant Cugat hi hagi 1.857 habitatges de lloguer protegit, xifra que suposa un 5% dels 37.149 habitatges que es calcula que hi haurà aquell any al municipi.
D’aquests 1.857 habitatges, Promusa ja en té construïts 459 i en els propers anys preveu edificar 1.087 pisos més. Així mateix, també es preveu que altres promotors públics o privats facin 311 pisos més per tal de completar el parc d’habitatges de lloguer protegit.

L’objectiu, per tant, és concentrar tots els esforços en el lloguer social per tal de facilitar als santcugatencs i santcugatenques l’accés a l’habitatge i intentar contenir els preus del mercat lliure. De fet, l’Ajuntament ja no construirà més habitatge públic de venda sinó que a partir d’ara tot serà de lloguer social.

Per fer possible els objectius d’aquest Pla d’Acció, Promusa té previst invertir inicialment 46 milions d’euros fins a l’any 2023 dels quals l’Ajuntament n’aportarà un 30% del total. La inversió seguirà augmentant fins arribar a l’any 2030.

De fet, en el ple municipal d’avui s’ha aprovat –amb els vots a favor del PDeCAT, PSC i ICV-EA, i l’abstenció d’ERC, C’s, CUP i PP- una transferència plurianual de l’Ajuntament (2019-2023) de 10 milions d’euros a Promusa, que conjuntament amb els 2M€ ja aprovats en el pressupost del 2018, garantiran una aportació total de 12M€ en el període 2018-2023.  D’aquesta manera es materialitzarà el compromís municipal amb l’habitatge públic.


1.087 nous pisos de lloguer protegit

La construcció d’aquests habitatges per part de Promusa està planificada a curt, mig i llarg termini. El Pla d’Acció 2030 ho recull de la següent manera:
• 2018-2020: lliurament de 110 pisos (promocions av. Rius i Taulet, Cases dels Mestres i c/ Jeroni Pujades)
• 2021-2023: lliurament de 197 pisos (promocions c/ Sant Joanistes, plaça estació la Floresta, c/ Benet Moixó i av. Pla de Vinyet)

La resta de promocions es construiran fins l’any 2030 en els nous desenvolupaments urbanístics de la ciutat.


Recuperació de pisos per incrementar l’habitatge social

Paral·lelament l’Ajuntament ha concretat un fons econòmic per recuperar habitatges protegits de venda a través del sistema de tempteig i retracte. La recompra d’aquests habitatges servirà per incorporar-los al parc de lloguer protegit. En concret, cada any es destinaran 300.000€ com a mínim, a aquest fons de recuperació. En qualsevol cas, en cas de transmissió, PROMUSA s’assegura de no perdre mai l’opció de tempteig i retracte en el futur.


Promusa, una empresa capdavantera en habitatge públic

Des de la seva creació l’any 1989, l’empresa municipal Promusa ha construït 1.724 pisos protegits a Sant Cugat: 1.265 en règim de venda i 459 en règim de lloguer. Es tracta d’un dels parcs d’habitatge públics municipals més grans de Catalunya.

De fet actualment Sant Cugat té una de les ràtios més altes d’habitatges públics de lloguer (un 1’45% respecte el total d’habitatges), per damunt de poblacions com Barcelona (1’02%), El Prat de Llobregat (1’18%) o Rubí (0’19%) i similar a Sabadell (1’57%) o Terrassa (1’65%).

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top