L'Ajuntament de Sant Joan Despí emprèn diferents projectes de millora de l'espai públic

L'Ajuntament de Sant Joan Despí aprofita els mesos d'estiu, quan tradicionalment es redueix l'activitat diària, per començar i continuar amb un paquet d'actuacions que, sobretot, afectaran a la via pública. Uns treballs que milloraran l'espai públic amb l'objectiu d'incrementar la qualitat de vida de la ciutadania. Una transformació gradual cap a una ciutat més dotada, més sostenible i més equilibrada.

Una de les actuacions més destacades es centrarà en l'eix del carrer John F. Kennedy, des del Mercat Municipal de les Planes fins a la rotonda del carrer Josep Maria Pi i Suñer, i que també afectarà la plaça Antonio Machado. Amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat i potenciar l'ús d'aquest eix entre els vianants, s'unificaran les voreres i s'elevarà la calçada per millorar la connectivitat entre la plaça Antonio Machado i la del Mercat, tot atorgant un caràcter més cívic al carrer John F. Kennedy, on conflueixen diversos equipaments i espais públics.

El projecte inclou mesures de control del trànsit que ajudaran a pacificar la zona. També es millorarà el clavegueram, la recollida d'aigües pluvials i s'eliminarà el cablejat elèctric aeri. A més, a la plaça Antonio Machado s'actuarà en els escocells, ara en mal estat a causa de la pressió de les arrels dels arbres existents, es repararan les lluminàries així com els acabats de la característica pèrgola central i els bancs.

També aquest any està previst que comencin les obres per construir una plataforma única al carrer Josep Maria Trias de Bes que prolongui la plaça del Carme fins a l'església. Aquesta actuació inclou el soterrament de la bateria de contenidors situada en aquesta zona. També al barri de les Planes es remodelaran el carrer Indústria i l'entorn de l'equipament per a la gent gran, el carrer Sant Francesc de Sales i la futura plaça d'accés al centre. Es preveu que les obres comencin a la tardor.
 

Un espai públic més accessible

D'altra banda, al barri Centre han començat les obres del Passeig Maluquer per millorar la mobilitat d'aquesta via amb una destacada ampliació de les voreres, ara irregulars i estretes, a més d'una reordenació de les places d'aparcament. També en aquest barri, al carrer Baltasar d'Espanya amb el Passeig del Canal es col·locaran escales mecàniques que ajudaran a salvar el desnivell del carrer millorant la mobilitat. A la cruïlla del Passeig del Canal i de Canalies la rampa actual, d'1,20 metres, se substituirà per una que abasti tot el carrer. En l'àmbit de la millora de la via pública, també al setembre està previst iniciar l'ampliació de la vorera dreta, en direcció a les Begudes, del carrer Major entre el carrer Creu d'en Muntaner i el pont de la B23. La vorera passarà de 1,40 metres a aproximadament quatre. També s'instal·larà nova il·luminació.

Remodelació de carrers a part, en la prolongació del carrer Antonio Maura, al costat del parc de Sant Pancraç, es crearà una nova zona d'aparcament. Comptarà amb 31 places (dues d'elles per a persones amb mobilitat reduïda), vuit per a motos i dos aparcabicis amb capacitat per a 9 vehicles d'aquest tipus. L'espai públic també millorarà amb la incorporació d'una nova zona verda a l'avinguda de Barcelona, en una pastilla de terreny entre el Passeig del Canal i el carrer Francesc Macià. Aquest espai, on actualment hi ha pistes de petanca i la seu l'associació de veïns El Pi -que es traslladarà a un altre local- es convertirà en una nova àrea de centralitat veïnal gràcies a la continuïtat que donaran la vorera del carrer Francesc Macià, que quedarà a un mateix nivell. A l'arbrat existent s'afegiran nous exemplars que faran d'aquest lloc una gran zona verda.
 

Millores que ja són visibles

Però a més de noves obres, n'hi ha que avancen al ritme previst i el seu aspecte final ja comença a ser visible. Aquest és el cas del carrer Major on a principis de juliol es va iniciar la segona fase de remodelació, entre els carrers Baltasar d'Espanya i de Montjuïc. Els veïns i veïnes ja poden gaudir del primer tram remodelat en el qual destaquen àmplies voreres i una renovada il·luminació. Quan les obres estiguin completament finalitzades també disposarà de nou mobiliari urbà i arbres.

Una altra de les obres molt avançades és la passarel•la que creuarà, per sobre de les vies del tren, entre l'avinguda de la Generalitat, al barri de Pla del Vent-Torreblanca, i el carrer Francesc Macià, al costat de la Ciutat Esportiva del FC Barcelona. La nova estructura connectarà dues zones de la ciutat que ara estan separades per la línia fèrria. La passarel•la, per a vianants i ciclistes, tindrà rampes per salvar la diferència de cotes en els dos extrems i serà completament accessible.

D'altra banda, aquest mes d'agost s'instal·la una nova zona de jocs infantils a la plaça de l'Ermita, que incorpora jocs inclusius i accessibles perquè tots els nens puguin jugar sense limitacions. Les millores en l'espai públic s'han completat amb el reasfaltat dels carrers Francesc Macià, Creu d'en Muntaner, Fontsanta i avinguda de Barcelona.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top