L'Ajuntament de sant Quirze del Vallès aprova el projecte per millorar la seguretat del pont de les Fonts

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat, en junta de govern local, el projecte per millorar la seguretat del pont sobre la riera de les Arenes, al nucli de Les Fonts. El projecte preveu fer "impermeables" les baranes del viaducte i evitar possibles caigudes a la riera, a més de resoldre qüestions de senyalització i barreres arquitectòniques.

Les baranes compleixen al 100% la legislació vigent en el moment en què va construir-se el pont. La normativa va canviar posteriorment, davant l'evidència que el model de barana anterior no impedia que un nen pugui travessar-les i caure a la riera. No obstant, la nova legislació donava termini fins a l'any 2019 per fer les obres i resoldre el problema.

"Hi havia marge legal, sí, però actuem per responsabilitat i atenent les demandes i peticions dels veïns i veïnes", diu l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi. I afegeix que "'per això 'impermeabilitzarem' les baranes de forma que no pugui escolar-s'hi una criatura".

La intervenció s'aprofita per fer més millores al pont. Entre elles, suprimir barreres arquitectòniques i millorar la senyalització i la seguretat viària. També es farà una millora estètica per posar en valor una de les principals entrades a Les Fonts, al sector situat al terme municipal de Sant Quirze, que inclourà la retolació de l'entrada i sortida del nucli d'acord amb aquesta nova estètica.

El projecte aprovat per la junta de govern local ha estat redactat per l'enginyeria Civilsite i té un pressupost de 55.225,06 euros. Ara, el projecte s'haurà de sotmetre a la preceptiva informació pública i, a continuació, podrà fer-se la licitació de les obres. En paral·lel, ja s'estan tramitant els permisos necessaris per qualsevol obra en el domini hidràulic.


Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top