L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès presenta les noves mesures de mobilitat als empresaris dels polígons industrials de Can Casablanques i Can Torras i de Can Llobet

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha presentat als empresaris les noves mesures de mobilitat als polígons industrials de Can Casablanques i Can Torras i de Can Llobet. Les primeres accions ja començaran aquest mes de setembre i continuaran durant el darrer trimestre d’enguany i principis de l’any vinent.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Toni Rueda, ha avançat en la trobada amb els empresaris que el 22 de setembre s’iniciaran els treballs de desbrossament als polígons industrials. Aquesta no és tan sols una mesura d’imatge, sinó que té una incidència directa en la mobilitat a peu als polígons, ja que es netejaran les voreres, moltes de les quals estan envaïdes per la vegetació.
 
“Amb el nou servei de desbrossament que l’Ajuntament ha implantat, hi haurà tres neteges anuals, amb la qual cosa aquesta qüestió quedarà resolta”, ha afegit el regidor.
 
Durant el quart trimestre d’enguany començarà, de forma gradual, la nova senyalització dels dos polígons, tant horitzontal com vertical, coincidint amb la implantació dels nous sentits de circulació que s’establiran. El criteri general serà crear carrers de sentit únic, excepte en el cas dels eixos principals i dels culs de sac.
 
Aquesta mesura estalviarà els problemes en els carrers més estrets quan es creuen dos camions. A més, establint un únic sentit de circulació, es podrà mantenir l’estacionament de turismes a les dues bandes de la calçada. I finalment, millorarà la seguretat a les cruïlles, a les quals es produiran menys interseccions. Segons ha explicat en la reunió el sotsinspector de la Policia local, Manuel Vargas, “són mesures que faran més fluïda i ràpida la circulació general als dos polígons”.
 
Altres propostes que s’han presentat als empresaris consisteixen a incentivar l’ús del cotxe compartit, facilitar la circulació segura dels vianants i de les bicicletes i intentar modificar el trajecte o els horaris d’algunes línies d’autobús, si més no a les hores d’entrada o sortida de les empreses.
 
Algunes d’aquestes accions no depenen de les empreses ni del propi Ajuntament de Sant Quirze, però per encalçar la seva consecució es plantegen mesures d’organització, com la consolidació de la mesa de mobilitat dels polígons o de la figura d’un gestor de mobilitat. La mesa, a més, faria una tasca d’interlocució i de resolució de problemes i de casos individuals.
 
La mobilitat és una de les principals mancances de les zones d’activitats econòmiques de Sant Quirze, segons descobria una enquesta que l’Ajuntament va fer entre les empreses l’any 2013. Les principals demandes expressades eren les relatives a la senyalització, tant viària com informativa, el transport públic i l’aparcament de vehicles pesants.

El manteniment dels vials també preocupava els empresaris i, per això, l’Ajuntament de Sant Quirze ha executat aquest mes d’agost obres de millora a diversos carrers dels polígons. La millora de l’espai públic i els serveis en aquest àmbit és una de les prioritats municipals, ja que són una inversió en competitivitat i, per tant, en creació de riquesa i ocupació. En aquest sentit, en la presentació el regidor de Promoció Econòmica ha informat que progressa a bon ritme la instal•lació de la xarxa de fibra òptica als polígons industrials i que diverses empreses han pogut contractar i connectar ja el nou servei digital de comunicacions.
 
En l’enquesta de l’any passat, els aspectes més ben valorats pels empresaris eren serveis com l’enllumenat, el subministrament elèctric de mitja i baixa tensió, l’abastiment d’aigua i el clavegueram.


Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top