L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt aprova un pressupost de 9.1 milions d'euros per al 2021 sensible a la situació actual i amb visió realista

El Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va aprovar el 26 de gener el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a una mica més de 9.1 milions d’euros (exactament 9.120.598,33 €), dels quals 1.257.623,94 euros es destinaran a inversions. Des de l’equip de govern s’ha destacat que es tracta d’un pressupost ‘realista, responsable i adaptat a la situació excepcional provocada per la Covid-19’. El pressupost s’ha aprovat inicialment amb els vots favorables de Junts, PSC, Primàries, ERC, 9SV, CUP, Cristian Garralaga i Robert Subirón, i les abstencions de Cs, Miquel Àngel Martínez i Francesc Guillem.

El pressupost del 2021 és més elevat que el del 2020 (en aproximadament 955.000€) gràcies al fet que per al 2021 l’Ajuntament preveu incrementar els ingressos principalment a través de diverses subvencions provinents de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, malgrat no apujar impostos aquest any, el pressupost permetrà atendre amb garanties les grans necessitats que té la ciutadania, la reactivació econòmica, la sostenibilitat i el manteniment i la seguretat del poble.

Les inversions es finançaran amb subvencions supramunicipals i fons propis, sense necessitat de recórrer a préstecs. L’alcalde, Víctor Llasera, ha subratllat que ‘són inversions que no es limiten a la creació d’edificis sinó que tenen com a finalitat la millora de la qualitat de vida de les persones’.

La partida de personal s'incrementa un 3.35% fins als 3.793.455 €, derivat d’una banda de l'augment retributiu del 0,9% contemplat als pressuposts generals de l'Estat i, d’una altra banda, de la contractació d’una tècnica per a la gestió de la Transparència i les licitacions electròniques, d’un arquitecte, i  dels increments associats a la Policia Local, ja que pel govern municipal, la seguretat és una de les màximes prioritats.

Davant de la situació actual, s'imposa una contenció de les despeses a algunes àrees de l'Ajuntament. Aquest reajustament s'ha realitzat minuciosament per tal de no afectar els serveis que es presten i el manteniment del municipi; incrementant els recursos destinats a Serveis a les Persones -més necessaris en aquests moments de crisi- i sense renunciar a les activitats que s'ofereixen al municipi, però adequant l'oferta a les necessitats del moment. També s’aposta per incrementar la despesa corrent per mantenir i millorar els serveis de qualitat, que busquen l’excel·lència, especialment en els àmbits del manteniment i neteja dels espais públics comuns i la seguretat al municipi.

Així mateix, el Pressupost 2021 preveu reduir l’endeutament en un 25.68%.


Principals inversions del 2021

L’Ajuntament ha aprovat una partida d’inversions d’1.257.623,94 euros. La recerca de finançament extern permetrà dur a terme un seguit d’actuacions amb subvencions supramunicipals i fons propis, sense necessitat de recórrer a préstecs. En són un exemple:

•    Reforma primera i segona planta de l’edifici de l’ajuntament: 554.791,03 €
•    Pavimentació i enllumenat de l’aparcament de Sot del Camp: 94.860, 29 €
•    Urbanització de l’entorn de l’església: 48.400 €
•    Adquisició parquímetres: 100.000 €
•    Torre de telecomunicacions: 85.072,62 €
•    Gimnàs esportiu a l'Av. Montaltnou: 30.000 €
•    Adquisició aplicació de seguretat ciutadana BeeSafe: 11.500 €

Més enllà d’aquestes inversions, l’Ajuntament també pretén dur a terme altres actuacions que comportaran una millora en la qualitat de vida dels veïns i veïnes, com poden ser l'arranjament de carrers, la millora d'equipaments esportius i de parcs i jardins, el tancament amb fustes d'àrees de contenidors o la renovació d'instal·lacions d'enllumenat públic.

Consulteu el Pressupost Municipal 2021 en aquest ENLLAÇ  


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top