L’Ajuntament de Santa Coloma licita les obres de la pròxima fase del Refugi de Biodiversitat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Santa Coloma ha iniciat la licitació del contracte d’obres del projecte d’execució de la Fase 2 del Refugi de Biodiversitat al riu Besòs amb un pressupost de 2.707.986 euros (IVA inclòs).

A la 2a fase s’establiran connectors ecològics entre el riu, el parc de Can Zam i la Serralada de Marina, s’executaran actuacions sobre el mur del curs fluvial per promoure la biodiversitat i es plantaran més de 17.000 arbres, arbustos i espècies herbàcies. Es crearan infraestructures blaves, amb basses per l’aprofitament de l’aigua del Rec Comtal que estaran connectades amb el curs fluvial, i també es crearà una Illa de Biodiversitat. Les obres han de començar a l’estiu i amb una duració prevista d’un any.

El Refugi de Biodiversitat del riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet (Fase 2), compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.


Renaturalització del Besòs

El gener de 2022 es va iniciar la renaturalització del Besòs, entre el Pont Vell i Can Zam, amb la fase 1 del Refugi de Biodiversitat com a primer pas per millorar la qualitat ambiental i la resiliència de l’espai fluvial; protegir i desenvolupar la biodiversitat de flora i fauna, i crear nous hàbitats protegits i espais per a l’educació ambiental i la divulgació científica. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top