L'Ajuntament de Tarragona elabora un Pla d'Acció per millorar el funcionament del consistori i de les entitats del sector públic local

L’Ajuntament de Tarragona, aprova —per primera vegada— un Pla d’Acció per totes les entitats del seu sector públic. Aquest programa, que l’ha de formalitzar l’alcalde, determina les mesures proposades per les pròpies unitats gestores, que s’han d’adoptar per esmenar les debilitats, les deficiències, els errors i els incompliments posats de manifest i derivades de les actuacions de control. “Aquesta és la gran auditoria de l’Ajuntament de Tarragona. És un instrument necessari i indispensable per tenir el consistori endreçat i que pugui funcionar amb eficiència”, remarca l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. “Estem davant del gran salt que ha de millorar el nostre ajuntament i tots els seus processos administratius per convertir-la en un instrument de gestió municipal àgil i eficient”, subratlla Ricomà, que afegeix: “Era un dels nostres compromisos electorals: el primer de tot va ser dotar-la dels recursos tecnològics per transformar tots els sistemes d'informació corporatius. Un projecte que s’està licitant i en el qual hem invertit 3,7 milions d’euros a desplegar en quatre anys. El segon era fer una reorganització dels processos interns que ens permeti ser eficients i més àgils, i en això estem”.  

Aquest pla d’acció s’aplicarà tant als organismes autònoms (Institut Municipal de Serveis Socials, el Patronat Municipal de Turisme i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona); com a les societats mercantils amb el 100% de capital públic (Empresa Municipal d’Aparcaments de Tarragona, l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona, l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona, l’Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives de Tarragona, el Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes i l’Agrupació d’Empreses Municipals de Tarragona); així com les empreses amb capital públic majoritari (Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona i l’Empresa Municipal Mixta de Serveis Fúnebres). Finalment, també inclou les fundacions.  

“Tant les mesures proposades com el seguiment que se’n fa suposen un canvi en la manera d’actuar, però sobretot, representa una oportunitat de millora”, subratlla l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.  

En definitiva, es tracta d’un mecanisme que permet tancar el cicle de les actuacions de control realitzades i que han posat de manifest les deficiències detectades i que fa necessari l’adopció de mesures correctores. Precisament aquesta és la funció d’aquest Pla d’Acció, que també ha d’incloure el responsable d’implementar-les i el calendari d’actuacions a efectuar.

Aquest Pla d’Acció s’implanta en aplicació de l’article 38 del Real Decreto 424/2017, de 28 d’abril, pel que es regula el règim jurídic del control intern en les entitats del Sector Públic Local.


Seguiment bimensual a càrrec de la Intervenció General

El seguiment del compliment de les mesures correctores es realitzarà bimensualment i anirà a càrrec de la Intervenció General de l’Ajuntament, qui valorarà la incorporació al Pla d’Acció de les diferents mesures proporcionades pels diferents òrgans gestors. Cada incidència està agrupada per diferents àrees: contractació, personal, subvencions... Així mateix, cada acció es pot subdividir en diferents mesures correctores i aquestes tindran assignat un responsable i una data d’implementació.  

Entre les accions més rellevants que detectades figuren: motivar, acreditar i justificar l’import de les subvencions nominatives que s’inclouen al pressupost, planificar adequadament la finalització del contracte per evitar continuïtats, establir els mecanismes de coordinació i supervisió dels contractes menors o planificar la realització de processos de selecció que responguin de manera àgil a les necessitats de personal de la corporació, entre d’altres.

En tot aquest procediment de control i millora s’ha comptat amb la implicació de totes les unitats gestores amb les mesures proposades per polir les deficiències, així com la unitat TIC pel disseny i seguiment dels objectius proposats.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top