L'Ajuntament de Tarragona intensifica les actuacions contra els escarabats

Durant les properes setmanes l’Ajuntament de Tarragona farà un seguiment continu de les zones més afectades fins a la minimització de la presència dels escarabats.

Referent a la presència d’escarabats a la ciutat, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del conseller d’Espais Públics, Antonio Rodríguez, ha explicat aques dijous en roda de premsa que “no es tracta de cap situació de plaga, sinó que la seva aparició és deguda principalment a la manca de pluges a la ciutat i a l’augment de la temperatura a l’estiu. Globalment no és un fenomen més greu que altres anys”.

L’Ajuntament realitza actuacions preventives regulars cada 15 dies en tota la ciutat per lluitar contra la presència d’escarabats. A més, també actua a demanda en aquells punts de la ciutat on s’han rebut queixes sobre l’aparició de paneroles: Part Baixa, Avinguda Catalunya, camp de futbol de Torreforta, part dreta del final de l’avinguda dels Països Catalans, Sant Ramon i la zona del Fòrum i voltants. Les actuacions de desinsectació s’han dut a terme els dies 13, 20, 27 de juliol i el 3 i 10 d’agost.

En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que “a banda de mantenir el tractament habitual cada 15 dies, intensificarem i farem totes les accions que siguin necessàries perquè aquesta situació es reguli. Un cop acabades les festes realitzarem una acció coordinada amb l’empresa EMATSA per tal d’actuar intensament en el clavegueram”. Val a dir que la calor és la gran aliada dels escarabats. A l’hivern la seva població es manté en el clavegueram, el seu hàbitat natural, ja que la temperatura ambient a l’exterior (+- 5º) és inferior a la desitjada (+- 20º). A l’estiu la temperatura a l’interior del clavegueram pot ser superior als 60º, la qual cosa provoca que surtin a l'exterior per cercar espais més càlids. Les actuacions puntuals contra les paneroles també les pot fer sortir a la superfície.

L’alcalde també ha volgut instar als ciutadans a col·laborar conjuntament amb l’Ajuntament: “demanem als veïns que continuïn utilitzant el telèfon verd per poder detectar els punts més conflictius i sobretot, a no deixar la brossa ni menjar fora dels contenidors, ja que aquest fet pot atraure les paneroles”. També ha suggerit als veïns afectats que utilitzin capses-trampa per escarabats, les quals són més efectives que els esprais.

Així doncs, durant les properes setmanes l’Ajuntament farà un seguiment continu de les zones més afectades fins a la minimització de la presència d’escarabats.


Font: Ajuntament de Tarragona
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top