L'Ajuntament de Terrassa construirà un nou parc al Pla del Bonaire

En el proper Ple municipal es votarà l'aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya per a les condicions que regulen el retorn a favor de l'Ajuntament dels terrenys que va cedir l'any 2012 al Departament d'Educació per a la instal·lació dels mòduls de l'Institut Can Roca, entre els carrers de Sant Feliu de Llobregat, de Vilafranca del Penedès i l'avinguda de Béjar. Un cop fet efectiu aquest pas al Ple, l'Ajuntament tornaria a disposar de la parcel·la per executar un projecte que fa anys que es treballa conjuntament amb el veïnat de la zona.

Per tal de presentar el projecte al veïnat, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d'alcalde de Territori, Lluïsa Melgares, s'han reunit amb alguns representants veïnals. Durant la trobada s'ha explicat la iniciativa, que planteja un nou parc al barri del Pla del Bonaire, al solar situat entre els carrers de Sant Feliu de Llobregat, de Vilafranca del Penedès i l'avinguda de Béjar i que limita al nord amb la Llar d'Infants Patufet.

El terreny té una superfície total de 5.202 m2 i una geometria en forma de lletra U. Segons ha explicat l'alcalde: «Estem molt satisfets per tirar endavant aquesta proposta consistent en recuperar els terrenys alliberats per l'eliminació dels mòduls de l'Institut Can Roca per transformar-los en una nova àrea d'esbarjo per a la ciutat, tot millorant les seves condicions i creant un nou espai lúdic». Així, es crearà una àmplia extensió verda, en la que es preveu la instal·lació d'una zona de jocs infantils amb sorral, gronxadors i altres elements de joc a un lateral de la llar d'infants. Aquest parc infantil tindrà dos accessos, un dels quals serà adaptat, a peu pla, des del carrer de Vilafranca del Penedès.

A l'altra banda de l'edifici escolar, s'ha projectat una segona zona de jocs amb una estructura de trepa per a infants. A més, està previst que s'hi planti nou arbrat i plantes arbustives a la zona. També està previst enderrocar la tanca perimetral actual i la franja de la vorera adjacent, que s'ha fet malbé, per reconstruir-la i millorar-la. Segons ha apuntat el president de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri  Pla del Bonaire, Lluís Cayetano Garcia: «Estem molt satisfets i agraïts perquè amb el treball de totes i tots, conjuntament amb l'Ajuntament, hem aconseguit tirar endavant aquest beneficiós projecte per al barri i per a la ciutat».
El cost total d'aquest projecte és de gairebé 340 mil euros i l'Ajuntament preveu poder iniciar les obres a mitjans de l'any vinent.


La futura Biblioteca del Districte 5

D'altra banda, durant la trobada també s'ha parlat del projecte de la nova BD5, que el consistori proposa que s'ubiqui a la franja sud del terreny on s'ha projectat  aquest parc.
Tenint en compte aquesta voluntat, l'espai on se situarà la futura biblioteca s'ha tractat al projecte amb vegetació i arbrat per crear una zona verda àmplia i deixant l'espai en condicions adequades per a la construcció del nou edifici.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top