L'Ajuntament de Terrassa estalvia 3,7 milions d'euros en el rebut de la llum en els tres últims anys

El consistori vol continuar estalviant amb menys consum energètic i amb la subhasta electrònica del subministrament.

L’Ajuntament de Terrassa ha estalviat 3.706.440 euros en els darrers tres anys en la partida destinada a electricitat gràcies a l’aplicació de mesures per reduir el consum energètic i de la subhasta electrònica del subministrament. El consistori valora aquest fet molt positivament, perquè s’ha aconseguit fer front a l’impacte de la pujada energètica dels darrers tres anys.

Gran part de l’estalvi, concretament 2,1 milions d’euros, ha estat possible per la reducció en un 21% del consum d’energia elèctrica a l’Ajuntament de Terrassa, els seus organismes autònoms i les societats municipals. La reducció de consum ha fet possible, a més, una important reducció d’emissions de diòxid de carboni, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic. Durant aquest període s’han deixat d’emetre 2.000 tones de CO2. Per eliminar de l’atmosfera aquest CO2 són necessaris 100.000 arbres.

Les mesures que han comportat aquest estalvi econòmic i la millora ambiental han estat les següents:

• Canvi de 509 llumeneres de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi d’alta pressió (2009).
• Canvi de 7.100 llumeneres i làmpades de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi d’alta pressió (2010).
• Canvi de 2.664 llumeneres de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi d’alta pressió (2011).
• Canvis en l’horari i funcionament de l’enllumenat públic: el 2010, encesa de l’enllumenat 10 minuts més tard i desconnexió 10 minuts abans. El 2011, avanç d’una hora en l’apagada de l’enllumenat públic ornamental, avanç de l’apagada de la segona llumenera en certs punts de l’enllumenat, apagada de mitja hora diària de l’enllumenat públic, rebaixa selectiva de la intensitat de l’enllumenat públic i apagada selectiva de l’enllumenat públic en determinats punts.

El segon fet que ha permès gastar menys en electricitat ha estat la realització de subhastes electròniques per negociar un millor preu amb les companyies subministradores. L’Ajuntament de Terrassa va ser la primera administració pública que va realitzar una subhasta electrònica per adjudicar el seu subministrament elèctric i el dels seus organismes autònoms i societats municipals. Aquesta subhasta es va realitzar per primer cop el juliol de 2009 i el procés s’ha anat fent anualment. Des de l’any 2009 fins ara, el preu final del subministrament elèctric a Espanya ha sofert un increment acumulat del 35%. En el cas de l’Ajuntament de Terrassa, aquest augment acumulat ha estat de només el 8%. Això ha representat un estalvi de 1.603.518 euros en el pagament de l’electricitat en el holding municipal.

ESTALVI ECONÒMIC (Juliol 2009 – Juliol 2012)

• Negociació del preu amb subhasta electrònica: 1.603.518€
• Disminució del consum: 2.102.922€
• TOTAL: 3.706.440€

Algunes d’aquestes accions fa temps que s’estan aplicant i d’altres s’han incorporat recentment, a partir de l’aprovació del Pla Municipal d’Estalvi i d’Eficiència Energètic 2012-2013. L’objectiu és generar un estalvi de fins a un 20% del consum energètic i de les emissions de CO2 de les instal·lacions dels equipaments municipals i l’enllumenat exterior, a més de consolidar la cultura de l’eficiència energètica. Per aconseguir-ho, s’han dissenyat 47 accions agrupades en 6 àmbits diferents, algunes de les quals ja s’han començat a aplicar, com és el cas de la reducció de la potència elèctrica contractada a 122 quadres d’enllumenat públic o la substitució dels fluorescents de l’aparcament de la plaça del Progrés per tubs LEDs, entre d’altres.


Font: Ajuntament de Terrassa
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top