L’Ajuntament de Tiana engega la transformació de Can Riera com a espai de cultura 9 anys després de la seva compra

Nou anys després que l’Ajuntament de Tiana comprés Can Riera, l’actual  equip de govern ha decidit tirar endavant el projecte de conversió de la masia en un espai multifuncional destinat a activitats culturals. Per això, ha aprovat destinar-hi una partida de 112.000 € per elaborar el projecte i les obres d’adequació. L’arquitecte encarregat de fer-ho és el tianenc Marc Soldevila que ja va participar en la primera fase del projecte.

D’acord amb el projecte de poble que va acabar convertint Can Riera en un edifici de propietat municipal, el seu espai principal, la planta baixa, es transformarà en una sala multifuncional equipada amb les noves tecnologies i adaptada per a realitzar-hi aquells esdeveniments culturals que calgui. Serà una sala polivalent capaç de fer compatibles espectacles o esdeveniments de petit format amb activitats culturals diverses, puntuals o no.

A més de la planta baixa, el primer pis de Can Riera es podrà adaptar en funció dels usos que siguin necessaris per a les diferents activitats culturals i de promoció de la vila que es programin. Aquestes obres contemplen el reforç del forjat de la planta, la construcció d’una escala exterior d’accés, la instal·lació d’un ascensor exterior, la construcció de lavabos així com d’altres millores pel que fa a la seguretat, l’estalvi energètic, l’acústica, l’accessibilitat i la sostenibilitat de l’espai.

L’equip de govern municipal, arran de la nova realitat provocada per la Covid-19, està estudiant la possibilitat de traslladar provisionalment els Serveis Socials municipals a la primera planta de l’edifici i disposar d’un espai on es pugui atendre a les dones víctimes de violència de gènere de manera personalitzada i amb la intimitat necessària. L’espai actual dels serveis socials no permet una atenció personalitzada i en condicions a les persones que hi van.

L’actual equip de govern, amb aquesta inversió, farà realitat la promesa que fa 9 anys (2011) es va fer de convertir Can Riera en un espai cultural al servei de tots. Aquest projecte permetrà que al bell mig del poble hi hagi un espai multifuncional condicionat, adequat, accessible i sostenible per celebrar-hi activitats culturals i de promoció de la vila però també per poder atendre necessitats i/o serveis per als veïns i veïnes de Tiana que puguin sorgir en l’actualitat o en un futur.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top