L'Ajuntament de Tortosa generarà un 20% d’estalvi en enllumenat i semàfors, i reduirà un 60% el consum

L'Ajuntament de Tortosa té previst externalitzar l'enllumenat públic i dels semàfors de la ciutat en una iniciativa que permetrà assolir una major eficiència, complir normativa i generar un estalvi del 20 % a les arques municipals respecte el cost actual, una reducció que s'eleva al 60% quant a consum energètic. Aquest és un dels projecte més importants del present mandat i un dels compromisos de l'actual equip de govern explicitat al Pla d'Actuació Municipal 2011-2015. L'alcalde, Ferran Bel, i el tinent d'alcalde de l'àrea d'Espai Públic, Domingo, Tomàs, han presentat els detalls d'aquest projecte.

Actualment, Tortosa i les EMD de Bítem, Campredó i Jesús tenen 2.093 kW contractats per a enllumenat públic, amb 7.534 làmpades en total i 181 quadres elèctrics, dels quals 125 sense regulació lumínica. El consum anual aproximat és de 4,6 Mwh. La major part de les lluminàries són poc eficients. Les làmpades actuals se substituiran majoritàriament per làmpades d'halogenur metàl·lic amb cremador ceràmic de menor potència, excepte al nucli antic, on s'aposta per làmpades de vapor de sodi d'alta pressió (llum groga). Les làmpades podran regular-se de manera unitària i tots els quadres elèctrics tindran control d'encesa i apagada. Pel que fa als semàfors, uns 200 en total amb 575 làmpades, se substituiran per leds de 15 W, així com 14 unitats de regulació semafòrica. Amb aquests canvis, l'Ajuntament pretén aconseguir un estalvi en matèria de consum energètic del 61 % en l'enllumenat i d'un 80% en els semàfors.

El plec de condicions estableix per a l'empresa externa el subministrament energètic, el manteniment integral i conservació, l'estalvi econòmic i adequació d'instal·lacions en un contracte d'una durada de 12 anys. La inversió prevista per a l'empresa és de 1.591.248 euros. A l'Ajuntament, anualment, l'externalització li costarà 672.906 euros (iva no inclòs), aproximadament un 20 % menys del cost actual.

L'alcalde ha recordat que "portem molt de temps treballant en un projecte que és l'eix vertebral de l'àrea d'Espai Públic. L'objectiu és triple: millorar l'eficiència energètica, complir normativa i generar estalvi".


Font: Ajuntament de Tortosa
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top