L’Ajuntament de Vilafranca anuncia l’ampliació del centre Ricard Fortuny amb 80 places residencials més

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de Ramon Novell, president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, Elisabeth Rutllant, gerent del consorci, i dels regidors Ramon Zaballa, tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les persones i Promoció Social, i vicepresident del Consorci, Raimon Gusi, regidor de la Gent Gran, i Aureli Ruiz, membre de la Junta de Govern del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, han presentat el projecte d'ampliació del Centre Ricard Fortuny que, a partir del 2020, oferirà 80 places residencials més. 

Aquest projecte ja ha estat presentat a la Junta de Govern del Consorci, amb la presència de tots els grups municipals, òrgan responsable de la seva aprovació definitiva. Segons ha explicat l'alcalde, Pere Regull, “així que es validi el projecte, començarà la lluita per la concertació de places amb la Generalitat, i confiem en una resposta satisfactòria.” 

Ramon Zaballa ha explicat que “l'Ajuntament de Vilafranca i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca han engegat l'ampliació del centre per donar resposta a una necessitat existent i progressiva: una població cada vegada més envellida i a una manca de recursos en el territori”. És per aquest motiu que s'ha treballat per incrementar les places residencials a Vilafranca, que beneficiaran a gent gran amb alta dependència i gent gran autònoma. Zaballa ha destacat “que des del 2012, i amb aquesta inversió, Vilafranca veurà triplicada la seva oferta de places públiques de residència”. 

El president del Consorci Sociosanitari, Ramon Novell, i Elisabeth Rutllant, gerent del consorci, han posat èmfasi en la valoració que les dues parts, Ajuntament de Vilafranca (amb el 50% de la propietat del Consorci Sociosanitari) i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, fan de la construcció d'un nou edifici o l'ampliació del centre ja existent. “Analitzades les dues opcions, amb valoració arquitectònica i valoració econòmica es conclou que l'opció més adequada és l'ampliació del Centre Ricard Fortuny per crear noves places residencials”. 


Projecte d'ampliació 

L'ampliació del centre es faria per la banda del pàrquing, connectant amb l'edifici actual. La superfície serà de 2.000m2. L'alcalde Pere Regull ha destacat “la inversió prevista, de 3,5MEUR, així com la importància d'aquest projecte d'ampliació que permetrà crear 80 noves places residencials, que sumades a les 111 ja existents en el Centre, oferiran fins a 191 places de residència a la comarca”. L'ampliació a 80 places permetrà aprofitar els serveis comuns existents, podent així destinar, majoritàriament, els nous m2 construïts a places de residència. Les obres d'ampliació començaran el 2019 i està prevista la seva obertura l'any 2020. 


Noves oportunitats 

Amb l'ampliació del centre Ricard Fortuny es crearan nous llocs de treball a la comarca, s'aconseguirà una separació física de l'activitat de la residència de l'activitat sociosanitària, sense perdre les sinergies de tenir les dues activitats comunicades; es crearan espais més adequats per els residents; s'inclourà la construcció d'un pàrquing soterrani, permetent així convertir les places d'aparcament restants en una zona enjardinada. 

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, per cloure la presentació d'aquest nou projecte ha volgut insistir en “la importància de la separació del centre de dia de l'hospital de dia, amb accessos diferenciats; separats en quant a assistència i compartits els serveis. Tindrem, doncs, una residència del segle XXI, amb possibilitat d'assistència sanitària.”

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top