L'Ajuntament de Vilanova, Neàpolis i CESPA signen un conveni per desenvolupar el projecte Smartcities

La Sala de Comissions de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat l'escenari que ha servit de marc a la signatura per l'Ajuntament, l'EPEL Neàpolis i l'empresa CESPA Ferrovial, per tal de desenvolupar el projecte Smartcities a la ciutat. Es tracta d'un acord plurianual per dos anys, i per un valor de 10.000 euros, que es pot veure ampliat si l'empresa assolís la concessió en el pròxim concurs de la concessió. Ariadna Llorens, regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha explicat que "des de l'inici del mandat , i en especial a través del PAM, l'Ajuntament ha cregut que el concepte Smartcities era una de les línies estratègiques per a configurar el futur de la ciutat. Aquesta línia ens ha portat a incorporar-nos a projectes tendents a dotar d'intel·ligència als actuals serveis bàsics que envolten la ciutat, com és el cas del projecte Efficity, que promou una utilització intel·ligent de l'enllumenat públic; o el de Ring TV, per a fer proves sobre el nou concepte d'Smart TV". En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha senyalat que amb aquest conveni es posa en pràctica la col·laboració pública i privada per avançar en el projecte de ciutat intel·ligent. "Ara volem dotar aqueta línia estratègica de serveis intel·ligents orientats al ciutadans. Contemplem tres vies de treball sobre el concepte Smart. En primer lloc el serveis públics intel·ligents, en segon lloc, els edificis intel·ligents i, finalment, els Smartcitizens".
 
Per la seva banda, Narcís Llongarriu, delegat territorial de CESPA SA, ha expressat la seva satisfacció al govern municipal i a Neàpolis per la signatura del conveni. "Des de la nostra empresa estem treballant actívament en temes de Responsabilitat Social Corporativa i una de les potes que sustenten aquest projecte és el de les noves tecnologies. Tenim una direcció específica per treballar sobre aquestes qüestions. Tot i la despesa econòmica, ens ha estat molt fàcil arribar a un acord i esperem obtenir beneficis mutus en un termini breu".
 
Finalment, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut expresar la seva satisfacció per l'acord, que servirà per posar la innovació al serveis del ciutadans, i pel fet que un proveïdor com CESPA passi a ser també partner de la ciutat. "Es tracta d'un acord estratègic amb el que podrem promoure noves aportacions d'empreses de serveis que actualment tenen contracte amb l'ajuntament. Això ens ha de permetre desenvolupar projectes de livinglabs i d'Smartcities amb millors resultats. Ens permet també combinar-ho amb la gestió de grans empreses que vulguin apostar per aquest concepte, i poder esdevenir un laboratori obert per a nous projectes i productes d'aquestes empreses."

 
Font: Ajuntament de Vilanova
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top