L'Ajuntament d'Osor presenta el nou servei de recollida porta a porta a la població

L’Ajuntament d’Osor va presentar el nou servei de recollida porta a porta a la població el divendres passat, 6 d’abril. A l'acte hi van participar els responsables polítics municipals, diversos tècnics de medi ambient del Consell Comarcal de la Selva i, també, representants de l’empresa de residus comarcal NORA, SA.

La posada en funcionament del servei de recollida porta a porta fa que Osor, amb una població de 400 habitants, sigui el sisè municipi de la comarca de la Selva que s’afegeix a la recollida porta a porta dels residus.

Com en el cas dels seus predecessors - Breda, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Vilobí d’Onyar i un sector de la vila de Blanes- Osor ha optat per substituir els contenidors al carrer pel model de servei més eficient conegut fins ara.

Després de l’acte de presentació del divendres, totes les llars, comerços i entitats municipals estan convocades a diferents actes i punts informatius on podran recollir l’equip de reciclatge que els pertoca, que inclou un cubell de color groc per a la recollida d’envasos, que ve xipat per tal de conèixer l’ús que en fa cada usuari.

El dia 29 d’abril desapareixen d’aquest petit municipi tots els contenidors de rebuig, envasos i paper i hi quedaran només els de vidre i els compostadors comunitaris i l’endemà, el dia 30, s’inicia el primer servei porta a porta.

El servei d’Osor té la particularitat de combinar-se amb el compostatge casolà i comunitari per a la gestió de la fracció orgànica, que practica des de fa anys. De fet, tal com han explicat tècnics de l’ens selvatà, gràcies al compostatge, el dimensionat del servei porta a porta és menor comparat amb el d’altres municipis, ja que no ha de recollir la fracció orgànica.

Com acostuma a passar en les implantacions dels serveis de recollida porta a porta, s’espera que Osor arribi a tocar el 80% de reciclatge des dels primers dies i dupliqui la ràtio que havia registrat fins ara.

D’aquesta manera, la població d’Osor pretén complir amb el seu compromís vers el medi ambient i vers les normatives europees i catalanes que exigeixen, a tots els municipis, el 60% de reciclatge abans d’acabar el 2020.
 

Osor s’adhereix a la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter

En el marc d’aquest canvi en el servei de recollida de residus, Osor incorpora una altra i important novetat als seus serveis municipals sobre residus, ja que s’adhereix a la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter, que ara ja utilitzen Anglès, Amer i la Cellera de Ter.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top