L’Ajuntament de Sant Cugat posa a prova Street Charge, un punt de càrrec per a dispositius mòbils

Street Charge és una estació de càrrega solar comunitària per a dispositius mòbils. Respon a la necessitat d’oferir solucions públiques per tal que la ciutadania pugui tenir permanentment els mòbils carregats i estigui connectada. Se sap que el 65% dels catalans tenen un smartphone, que consultem el mòbil 152 vegades al dia de mitjana i que el 80% dels consumidors necessiten recarregar el seu dispositiu durant el dia.
En el marc dels projectes smart city a Sant Cugat, l’Ajuntament farà una prova pilot amb aquest dispositiu, que es carrega amb energia solar i que permet connectar diferents aparells mòbils per a la seva recàrrega. L’estació estarà situada a la plaça de Lluís Millet.

És un model robust, rígid i durable que està pensat per a un manteniment fàcil i amb una estètica adequada per a poder-ne instal•lar en parcs, places, estacions de ferrocarrils, etc. Té tres panells fotovoltaics de 20 watts i es carrega amb sol, ennuvolat i, fins i tot, a l’ombra. Amb 4h de llum al dia, es carrega el 100% de les bateries. També es pot utilitzar de nit i pot carregar 6 dispositius al mateix temps. Inclou cables per a Iphone 4, 5, USB i micro USB (pot carregar el 95% dels models actuals).

Per la regidora de Comunicació, Informació Ciutadana i Tecnologia, Joana Barbany, “cada vegada més, els ciutadans i ciutadanes estem més connectats i depenem dels telèfons mòbils per comunicar-nos, per obtenir informació i poder interactuar amb tot el que les xarxes ens posen a l’abast. A l’Ajuntament, treballem per posar al dia serveis a la ciutadania que faciliten l’accés al món de la informació”.

Està previst que aquest element s’autofinanci amb la publicitat que es pot instal•lar a l’estructura, com és el cas de l’operadora catalana Parlem Telecom, que finança aquest primer mòdul. Street Charge és present a carrers de ciutats com Nova York i Amsterdam.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top