L’AMB assumeix la gestió de totes les platges locals de Viladecans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) assumeix la cura integral de totes les platges de Viladecans. L’ens metropolità gestionava fins ara la platges de la Murtra i de la Pineda, mentre que el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat es feia càrrec de les platges de Cal Francès i del Remolar, que formen part dels espais protegits, juntament amb altres dues platges de la veïna localitat del Prat (La Ricarda-Ca l’Arana i La Roberta). La incorporació de totes aquestes platges, que ocupen 350.000 m2, a la gestió del litoral de l’AMB s’ha fet a partir d’un conveni entre ambdós organismes i els ajuntaments del Prat i Viladecans.


Continuarà la neteja manual

A partir del mes de juny entrarà en funcionament el nou contracte de manteniment d'equipaments, instal·lacions i mobiliari de les platges metropolitanes, que incorporarà aquestes platges protegides. Les intervencions de neteja es continuaran fent de forma exclusivament manual i amb total respecte pels cicles naturals, coordinades amb el Consorci i els ajuntaments. A més, l’AMB també s’encarregarà de la cura de les dunes  –amb l’eliminació de plantes invasores i plantació d'espècies autòctones–, així com el manteniment dels tancaments de protecció de les zones dunars i el de les torres d'observació.

Els espais naturals del Delta són una de les zones humides més importants de Catalunya. La varietat d'hàbitats d'interès europeu presents i la riquesa faunística i botànica van fer que la Unió Europea declarés més de 900 hectàrees de la zona com a d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i les incorporara a la Xarxa Natura 2000.


Ús social i preservació natural

Jordi Bordanove, coordinador del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l'AMB, apunta que "la gestió ambientalment sostenible de totes les platges metropolitanes seguirà consolidant aquests espais naturals com una part imprescindible de la infraestructura verda i blava metropolitana, tot fent compatibles els usos socials i la seva preservació natural”. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top