L'edifici mixt d'habitatges del districte barceloní del 22 @, de Coll Leclerc, guanyador de l'edició 2018 del Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible

Mapei, el major productor mundial d'adhesius, segelladors i productes químics per a la construcció, ha fet públic el nom dels guanyadors de l'edició 2018 del seu premi a l'Arquitectura Sostenible en una gala celebrada aquest dimecres a Madrid, en el marc de Construtec i durant el transcurs de ePower & Building 2018.

Una gala conduïda per Verònica Sanz i la benvinguda va ser a càrrec de Laureano Matas Trenas, Secretari General del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya. Tot seguit, Francesc Busquets, Conseller Delegat i Director General de Mapei Spain, i Gabriel Ortín, director d'Assistència Tècnica de la companyia, van prendre la paraula per destacar "el gran treball realitzat" pels participants d'aquesta segona edició del premi, al qual es van inscriure un total de 54 projectes.


La sostenibilitat sempre suma

Durant la gala, Francesc Busquets va afirmar "esperar que el premi es converteixi en un premi de referència en la indústria espanyola de la construcció". Així mateix, ha recalcat un cop més: "Mapei Spain -i tot el Grup Mapei- està altament compromesa amb la sostenibilitat". I és que, com destaca, "el futur serà sostenible o no serà".

Per la seva banda, Gabriel Ortín va voler reiterar l'admiració per part de tot el jurat cap dels candidats, "capaços tots ells de portar fins al final els projectes dissenyats en el paper, donant una lliçó de com la sostenibilitat pot enriquir l'arquitectura, sense exclusió de tipologies o mides de projectes, tal com s'ha demostrat en la gran varietat i qualitat de projectes presentats ".

Una opinió que també comparteix David Lorente, arquitecte i soci fundador d'H arquitectes, guanyadors de la I edició del premi pel treball dut a terme al centre cívic Cristalleries Planell (Barcelona) i integrant del jurat d'aquesta segona edició, al costat de Ferran Bermejo, arquitecte i director tècnic de l'ITEC; Manuel Enríquez, arquitecte i vicepresident de la Junta Directiva d'ASA; Dolors Horta, arquitecta i secretària tècnica de GBCe, Pilar Mercader, Dra. Arquitecta, professora a ETSA-USE i presidenta del Congrés Internacional de Construcció Sostenible i Solucions Ecoeficients, i Gabriel Ortín. Arquitecte i director d'Assistència Tècnica de Mapei Spain. Eulàlia Figuerola, arquitecta de GBCe, va actuar en qualitat de secretària del jurat.


Primer classificat

Després de deliberar a la seu de Mapei Spain a finals del mes passat, el jurat expert d'aquesta segona edició va proclamar l'edifici mixt d'habitatges i allotjaments temporals situada al districte barceloní del 22 @, de Coll Leclerc Arquitectes, guanyador absolut d'aquesta edició 2018 del Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible. Els encarregats de recollir el guardó van ser Jaime Coll i Judith Leclerc, fundadors de Coll Leclerc, els qui ho van recollir de mans de Francesc Busquets.

Tal com ha assenyalat el jurat, l'elecció de l'obra guanyadora es deu "a la seva visió holística de l'habitatge i creació de la ciutat; a la seva aportació a nivell urbà i la seva alta replicabilitat en el disseny de les ciutats; al seu equilibri en conjugar valors de sostenibilitat i qualitat arquitectònica; al seu equilibri en les tres dimensions fonamentals que defineixen la sostenibilitat -ambiental, econòmica i social-, i al gran resultat aconseguit, sent capaç d'integrar aspectes de sostenibilitat en projectes de VPO, remarcant la importància dels valors socials ".Segon i tercer classificats

El segon premi va recaure en els arquitectes Carles Oliver, Antonio Martín, Xim Moyà, Alfonso Reina i Mª Antònia Garcías, responsables del projecte Life Reusing Posidònia, un bloc de 14 habitatges de protecció pública de lloguer a Formentera. Dos d'ells, Carles Oliver i Mª Antònia Garcías, van recollir el guardó de mans de Gabriel Ortín.

Finalment, l'arquitecte Francisco Mangado, de Mangado i Associats, es va alçar com a tercer classificat de l'edició 2018 del Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible pel seu centre d'innovació Norvento Enerxia (cinema), ubicat a Lugo. L'encarregat de lliurar-li el premi a Leticia Rosillo, arquitecta i membre de l'estudi de Francisco Mangado a Madrid, va ser Bruno Sauer, CEO de GBCe, entitat que col•labora en el Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible des de la seva primera edició.

La cloenda de l'acte va tenir lloc després del tast de vi espanyol i la sessió de networking entre tots els assistents a l'esdeveniment.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top