L'EEI d’igualada tindrà la màxima certificació energètica

El futur edifici de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI) que s’està construint actualment al Pla de la Massa, ja ha rebut la certificació Classe A de màxima eficiència energètica. Això, segons ha explicat aquest dimecres el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, Jordi Pont, “s’ha aconseguit posant una especial sensibilitat en els sistemes de construcció i els sistemes d’instal·lacions, adoptant als estàndards més exigents de la normativa vigent”. En el disseny de l’escola universitària han estat especialment contemplats aspectes com ara l’orientació de la façana, la utilització d’una estructura prefabricada, la millora en els aïllaments tèrmics i acústics, la millora en tancaments i finestres o la inclusió de sistemes de captació de llum solar per a la il·luminació interior. A més, tots els sistemes d’instal·lacions estan interconnectats per afavorir la recuperació energètica del mateix edifici i disposaran d’un sistema de control Intel·ligent que regularan elements com poden ser la il•luminació, les persianes i cortines, la climatització, la ventilació o l’obertura i tancament de finestres dels despatxos. Aquesta qualificació A es veurà encara més reforçada amb la inclusió d’una nova caldera de biomassa per a la calefacció.

El projecte de la nova escola universitària d’enginyeria té un cost total de cinc milions d’euros, aportats a parts iguals per l’Ajuntament d’Igualada i la Generalitat de Catalunya, en una inversió que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha definit “com una aposta decidida d’aquest govern per potenciar els nostres estudis universitaris, uns estudis amb una gran especialització i amb un alt índex d’inserció laboral per als estudiants que els finalitzen”. Actualment l’evolució de les obres està seguint els terminis fixats: a final de febrer es preveu acabar l’estructura de l’edifici i, immediatament, es procedirà a fer els tancaments interiors i les instal•lacions. Al mes de maig es preveu iniciar els treballs de la nova plaça a la part davantera i s’estima que les obres estaran del tot finalitzades a començament del mes d’agost. La previsió és obrir ja el proper curs escolar, passades les vacances, en aquesta nova instal·lació.


Un centre universitari de sis mil metres quadrats

La futura seu de l’EEI tindrà una superfície total de 5.836 m2. A la planta baixa hi haurà la cafeteria i una gran biblioteca de 675 m2 i al primer pis, destinat a la gestió acadèmica, s’hi ubicaran tretze despatxos i la sala de doctorat.

La segona planta, la més àmplia amb gairebé 4.500 m2 de superfície total, inclourà tota l’àrea de docència i investigació, amb els estudis de grau i també amb la Càtedra A3 en Innovació de la Pell, la Moda i el Tèxtil. Aquí s’hi ubicaran nou aules, el menjador i la sala d’alumnes, l’Aula Magna, dos laboratoris químics, dos laboratoris físics, la planta pilot d’adoberia, la planta pilot de projectes i investigació, la planta depuradora, diferents sales de treball (microbiologia, cromatografia, absorció atòmica, medi ambient, aigües i residus), el taller de física-mecànica, el taller d’automatismes, electrònica i electricitat i, a més, l’àrea de direcció, cinc despatxos de gestió, el departament d’administració, l’atenció al públic i els serveis informàtics. Anna Bacardit, regidora d’Ensenyament i Universitats, afirma que “amb aquestes instal·lacions la ciutat d’Igualada disposarà d’una oferta universitària de primer nivell en enginyeria química, d’una notable fàbrica de talent humà i, en conseqüència, d’una capacitat de suport molt més gran per als sectors empresarials vitals a Igualada i l’Anoia, com són la pell, el tèxtil o la indústria paperera”.

La nova escola, que serà accessible des de l’Avinguda del Pla de la Massa, comptarà també amb un ampli espai exterior format per una plaça de més de 1.800 m2 a la part davantera de l’edifici, zones enjardinades i un aparcament per a 72 cotxes i 8 places de minusvàlids, a banda de motos i bicicletes.


Font: Ajuntament d’Igualada
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top