L’eixample Nord, nou motor econòmic i aposta de futur de Vilanova

La recerca, la tecnologia i la indústria al voltant de l’envelliment i la vida autònoma com un àmbit d’oportunitat per a la especialització i desenvolupament econòmic de Vilanova i la Geltrú, és la proposta que feia Miquel Barceló, president d’Innopro Consulting, en els  diàlegs-debat De la Platja llarga a l’Eixample Nord el passat octubre.

Una especialització que les ciutats i regions estan obligades a fer si volen ser competitives i generar riquesa, perquè només l’especialització permetrà que les ciutats i regions se situïn com a nuclis d’atracció internacional d’inversió i talent.

En el marc europeu, l’especialització productiva  és una condició prèvia per a les inversions en recerca i innovació cofinançades amb fons europeus (FEDER, FSE, etc.). Aquesta estratègia d’especialització a Catalunya s’ha materialitzat en l’estratègia RIS3CAT.

Explicava Miquel Barceló, que l’anàlisi estratègica d’Innopro Consulting va basar-se en els desenvolupaments en el camp de l’envelliment i la vida autònoma que havien resultat de la col•laboració engegada sis anys enrere entre dos clars agents del territori, l’Hospital de Sant Antoni i els grups de recerca de la UPC.

En aquest sentit, els projectes d’Innopro Consulting es construeixen sobre els actius i capacitats del territori, però alhora connecten necessariament amb tendències i oportunitats de creixement global, com és el cas del sector i les tecnologies de l’envelliment i la vida autònoma.

Joan Josep Berbel, director d’Invest in Catalonia del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya,  es va referir al projecte remarcant que aquest és un moment adequat per a la construcció d’un projecte atractiu per a la generació de riquesa a Vilanova en particular i a Catalunya en general.

 
Veure més informació a Diari de Vilanova
 

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top