L’entrada en funcionament de les dues noves estacions dels FGC permetrà iniciar diversos projectes d’urbanització a Sabadell

La posada en funcionament de les dues noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) –Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major–, a partir del proper dimarts, conjuntament amb les tres restants, que és previst que entrin funcionament a partir de la primavera del 2017 –la Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n’Oriac | Parc del Nord–, comportarà l’inici d’un seguit d’obres que restaven pendents i que ara es podran tirar endavant.

Així, per exemple, vinculades directament amb la finalització de les obres i entrada en servei de l’estació de Can Feu | Gràcia, es començarà a treballar en el projecte de pacificació de les principals artèries i eixos viaris de tots dos barris, com el passatge de l’Enginyer Playà, el carrer de Fraser Lawton, la rambla d’Ibèria i la carretera de Molins de Rei.

També es podrà iniciar el conjunt de projectes vinculats amb l’eix cívic de distribució de la ronda de Ponent –amb dos carrils per sentit de circulació, més un carril per a bicicletes segregat– o començar projectes amb altres entitats perquè l’art impregni les parets dels ponts de ciment a la rambla d’Ibèria, entre d’algunes de les actuacions destacades.

Així mateix, de forma immediata i ja amb calendari, l’entrada en servei de l’estació Sabadell Plaça Major permetrà finalitzar el projecte d’urbanització dels extrems del Passeig –previst per al març del 2017– i acabar el projecte i els estudis per a la mobilitat, la cultura, l’arquitectura, l’aparcament i altres usos que tinguin el passeig de la Plaça Major com a punt catalitzador per transformar l’espai central.

En el cas de les altres tres estacions pendents d’entrar en servei durant la propera primavera, també permetran l’execució d’importants actuacions relacionades, com la plantació de 350 arbres al parc del Nord o la col•locació d’una àrea de jocs infantils a la part nord del parc, entre d’altres. I, a la plaça d’Espanya, es podrà aprovar el projecte d’urbanització de la segona fase de les obres d’urbanització –que corresponen a la zona sud–, obres que podran començar així que els FGC retirin les zones d’emmagatzematge que ara tenen a la superfície de la plaça.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top