L’equip de govern de Sant Cugat presenta un pressupost municipal per al 2022 de 151 milions d’euros

L’equip de govern ha presentat als partits de l’oposició, l’esborrany del projecte del Pressupost per a l’any 2022, complint, d’aquesta manera, la promesa de presentar els comptes municipals abans de finalitzar l’any.

Els comptes s’incrementen sensiblement respecte de l’any passat, tant en les partides del mateix Ajuntament com en les dels diferents organismes autònoms i empreses municipals i, en tots els casos, mantenen la voluntat de centrar les accions en les persones i en la millora del serveis a la ciutadania.

La xifra global del pressupost 2022 és de 151 milions d’euros, dels quals 134 milions corresponen al pressupost ordinari i 17 milions d’euros al pressupost d’inversions.

Enguany també s’implementarà una novetat introduïda a l’exercici de 2021, que afecta l’organització de les inversions: es faran dotacions globalitzades per àmbits d’actuació i posteriorment s’adaptaran als projectes de cadascun d’aquests àmbits, per evitar que quedin immobilitzats diners en projectes que no avancen per la seva dificultat d’execució.

Despesa per mitigar els efectes econòmics de la Covid

L’Ajuntament no preveu augmentar els impostos ja que els ingressos propis s’han mantingut, tot i la repercussió econòmica de la pandèmia. També compten amb l’esforç que realitza l’Estat amb la inclusió de partides extraordinàries als ajuntaments per mitigar els efectes de la crisi sanitària,  així com els ingressos provinents d’altres administracions com la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que han augmentat sensiblement les seves dotacions al món municipal.

No s’han comptabilitzat com a possibles ingressos els provinents dels fons europeus Next Generation EU o dels fons estructurals.

Adequar els serveis al creixement urbà

Des de l’equip de govern se segueix i se seguirà treballant en la realització d’un pressupost realista, on, poc a poc, els serveis es van adequant a les necessitats reals de la ciutat. En aquest sentit, cal recordar que molts d’aquests serveis no estan dimensionats ni contemplaven el creixement de la ciutat i necessiten, per tant, una reformulació a l’alça per tal de adequar-los a l’augment de la població i al creixement urbà.

Pere Soler, primer tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda: “Ja vàrem dir que l’adequació del pressupost no es podia fer d’un any per a l’altre i que poc a poc anem dimensionant a la mida real que la ciutat necessita. El pressupost ja no es pot fer amb la lectura ni amb la lògica dels anteriors governs, hem hagut d’anar construint una ruta pròpia, amb uns objectius propis. Una planificació diferent, amb el Pla d’Actuació del Mandat (PAM) com a eix vertebrador. Òbviament la pandèmia ha afectat, però la nostra prioritat és posar les persones al centre de les polítiques econòmiques, és qüestió ideològica i necessària, com també la d’oferir un bon servei a la ciutadania. Per a  nosaltres les polítiques dirigides al benestar social, no només són les assistencials, sinó que són totes aquelles que ofereixen al ciutadà espais per al gaudi, com pot ser la cultura, l’esport i el lleure”

Les properes setmanes es presentarà el pressupost de 2022 en Audiència Pública i la seva aprovació inicial s’inclourà previsiblement a l’ordre del dia de Ple ordinari de 24 de gener.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top