Les fonts del Passeig de Gràcia a Barcelona i la Cibeles pugen al tren de la sostenibilitat

Dues de les fonts més emblemàtiques de les ciutats de Barcelona i Madrid han estat remodelades i han substituït les seves lluminàries a LED a través d’ Ignialight, aportant una reducció considerable d'estalvi energètic, manteniment i aigua.
 
A Barcelona la font situada a l'encreuament del Passeig de Gràcia amb Gran Via, construïda el 1952, és una de les fonts que pugen al tren de la sostenibilitat. Sense remodelació arquitectònica, simplement amb el canvi de canonades i el material visiblement deteriorat, es podrà apreciar una important millora visual i decorativa. Els dolls d'aigua han passat de ser 16 a 32 i amb aquests nous dolls l'aigua s'elevarà fins a 10 m. d'altura. El canvi de lluminàries a LED, realitzat per Ignialight, aportarà més intensitat lumínica a més de la possibilitat d'il·luminar la font amb tota la paleta de colors de l'Arc de Sant Martí. La remodelació més destacable segons l'Ajuntament es centra en l'estalvi energètic i el rendiment de la font que preveu una reducció significativa d'energia: 70.000 Quilovats/any.
 
Un dels altres projectes portat a terme per Ignialight és: La Font de Cibeles, instal·lada al centre de la plaça el 1895 i en honor a la Deessa de la Mare Terra. El canvi de lluminàries a LED, segons fonts de l'Ajuntament, significarà una reducció de 35.448 Quilovats/ any amb una disminució del 81,6% respecte al consum actual. A més de l'estalvi del canvi de l'aigua del vas cada vegada que s'il·luminava la font d'un color diferent.
 
El model de llums instal·lats aportaran una lluminositat 10 vegades més eficients que les làmpades instal·lades fins el moment. Aportant una vida útil molt més llarga, evitant les reposicions anuals i augmentant-ne el rendiment.
 
Amb aquestes actuacions, les fonts ornamentals s'han transformat en uns espais més bells i emblemàtics amb un important estalvi energètic i un augment de la sostenibilitat.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top