Les iniciatives ciutadanes de caràcter social del Pressupost Participatiu de Sant Boi de Llobregat, en marxa

Algunes de les iniciatives de caràcter social, cultural i educatiu, novetat del Pressupost Participatiu 2019, ja estan en marxa. L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha destinat 50.000 euros al desenvolupament de set projectes, una bona part dels quals són gestionats per diferents entitats ciutadanes. Aquests projectes se sumen a les 21 actuacions previstes en equipaments i l'espai públic que compten amb una dotació pressupostària de 500.000 euros.

Dels set projectes socials previstos, tres ja s'han posat en marxa. Els jardins de la Torre del Sol s'han estrenat amb èxit com a seu d'activitats amb una programació, dissenyada en col·laboració de l'Associació de Veïns La Unió del barri Centre, de cinema a la fresca (a la fotografia), a càrrec dels Cinemes Can Castellet, ball de swing, teatre i concerts.

Un altre dels projectes iniciats és d'activitats a l'espai Kiosc de la plaça de la Generalitat, de l'entitat Circula Cultura, que té com a objectiu promoure la participació a través de l'art i la cultura. També està desenvolupant-se una campanya per fomentar l'ús cívic de l'espai públic de la ciutat, amb la col·laboració dels instituts Rafael Casanova i Marianao, en el marc del projecte Reciclos que promou el reciclatge d'envasos al contenidor groc.

Al mes d'octubre està previst l'inici d'altres tres projectes: un programa de televisió en línia que tracti l'actualitat social que ens envolta de manera objectiva i en un to juvenil, a càrrec de l'entitat Bombilla Media; amb la col·laboració de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, s'habilitaran racons de lectura als ambulatoris, i començarà un projecte informatiu i d'acompanyament per a persones joves i majors de 45 anys en la cerca de feina al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou a càrrec de la fundació Iniciativas Solidarias. Tot i que encara no hi ha data per a dur-la a terme, s'està estudiant la creació d'una xarxa de camins segurs al voltant de les escoles, per a la qual cosa es comptarà amb la col·laboració del Consell d'Infància i la policia de barri de Ciutat Cooperativa.

Aquestes millores socials del Pressupost Participatiu s'afegeixen a les inversions previstes a l'espai públic i equipaments. Condicionar la zona del riu del Camí del Sorral, instal·lar tendals als patis de diverses escoles de la ciutat o implantar zona wifi i pantalles digitals als eixos comercials en són algunes.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top