Les obres de l’Agrolivinglab, al Parc Científic de Lleida, finalitzaran en un mes

Les obres de rehabilitació de l’antic edifici de Capitania d’Artilleria del Parc Científic on s’ubicarà l’Agrolivinglab estan ja al tram final d’execució i en un mes es preveu que les instal·lacions estiguin a punt d’acabar les obres. El diputat Carles Gibert, ha visitat les obres de rehabilitació acompanyat de l’alcaldessa en funcions, Jordina Freixanet, el director dels serveis territorials d’Educació, Claudi Vidal i el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy.

Es tracta d’un projecte estratègic d’abast territorial que ha estat possible gràcies a la participació de les diferents institucions implicades, i que ha de ser un motor econòmic i un revulsiu per la Parc, per a la ciutat i per a les terres de Lleida, en el marc de la Lleida, capital AgroBioTech. L’Agrolivinglab pretén esdevenir un espai específic per impulsar la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica en el sector agroalimentari.

Carles Gibert ha explicat que és un dels projectes principals de l’agenda compartida per a la transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. “Des del G6 treballem per posar a l’abast de les empreses tecnològiques, agroalimentàries i també forestals, tota aquesta infraestructura amb la finalitat de poder dur a terme aquesta transformació a la vegada que apostem decididament pel sector i pel futur del territori”.

Aquesta rehabilitació ve amb unes setmanes de retard degut a alguns entrebancs derivats per la pandèmia i pels problemes en el subministrament de materials, segons ha explicat l’alcaldessa en funcions, Jordina Freixanet. També hi ha tingut a veure el fet que fos la rehabilitació d’un edifici, i no pas fer una construcció nova, per la complexitat que requereix la recuperació, amb la voluntat de mantenir un edifici històric i patrimonial de la ciutat.

Agrolivinglab

L’Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu Inno4Agro, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida per crear un ecosistema per a la innovació de l’agroalimentació. Les obres tenen un pressupost d’ 1,2 milions d’euros i estan finançades amb pressupost de l’Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació i dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’edifici té 2.227 m2 útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m2, on es faran els espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab. En general, l’actuació ha consistit en el revestiment de l’edifici, per aïllar-lo, i el condicionament de sales comunes i de reunió. L’alcaldessa accidental ha explicat que els espais destinats a empreses, que es deixaran a punt perquè després puguin ajustar-se a les seves necessitats, s’oferiran a empreses tecnològiques del sector a través d’un procés públic de concessió, aplicant un sistema de gestió dels espais similar als de les empreses als edificis H del Parc.

L’Agrolivinglab serà un espai específic per a l’impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l’adopció del model d’agricultura 4.0. L’edifici acollirà empreses tecnològiques del sector i s’hi faran accions de mentoratge, de formació, per compartir experiències, etc. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top