Les obres de millora dels carrers de la Bordeta de Lleida segueixen a bon ritme

Durant aquest estiu s’estan realitzant diverses actuacions a la via pública del barri, consistents en la renovació de lluminàries a l’Av. Artesa i a l’Av. Flix, en la pavimentació de diversos trams de vorera de l’Av. Artesa i del C/ Hostal de la Bordeta i en la instal·lació de nou mobiliari urbà. Unes actuacions que tenen un pressupost total de 266.875,364 €.

L’alcaldessa accidental, Montse Parra, ha visitat aquest dimecres les obres de millora que s’estan realitzant al barri de la Bordeta. Aquestes actuacions, complementen el vial Víctor Torres, que es va posar en servei a finals de març. Aquesta setmana ha finalitzat la renovació de 420 m2 de paviment en la vorera de l’avinguda Artesa, en el tram comprès entre el número 2 i el carrer Albagés i s’han habilitat noves places d’aparcament en línia. Entre els carrers Isern i Sant Agustí s’han renovat 220 m2 més de voreres i s’ha realitzat la pavimentació amb llamborda dels escocells dels arbres existents.

Dintre d’aquestes obres de millora del barri de la Bordeta també s’ha portat a terme la urbanització del tram de vorera que estava en mal estat del carrer Hostal, entre el carrer Col·legi i Ignasi Bastús, on complementàriament s’ha renovat la xarxa d’aigua potable. En total, s’han renovat 350 m2 de vorera i 130 ml de canonada d’aigua de fibrociment, incloses les escomeses domiciliàries. L'alcaldessa accidental, Montse Parra, ha explicat que el conjunt d'obres que s'estan realitzant aquests mesos han permès, a més d' arranjar les voreres, millorar serveis i el sanejament.

En aquest moments s’està col·locant el nou mobiliari urbà, en total, entre els tres trams de carrer s’instal·laran vuit bancs, sis papereres i tres jardineres, ha explicat Parra.

Així mateix, s’ha realitzat la substitució 36 lluminàries de l’avinguda Artesa i l’avinguda Flix per nous punts de llum amb menys consum energètic i que comporten una notable millora dels nivells d’il·luminació. Dins d’aquestes obres, és previst traslladar el quadre d’enllumenat ubicat a la cruïlla del carrer Castelldans amb els carrers Ignasi Bastús i Hostal de la Bordeta, que ocupa una gran part de la vorera i dificulta el pas dels vianants.

En el marc d’aquesta actuació global al barri de la Bordeta, la Paeria ha canviat el sentit de circulació dels carrers Maials, Sant Vicenç de Paül, Solsona, Mollerussa i Sant Agustí. Els estudis tècnics determinen que els amples de la calçada són insuficients i la implantació d’aquests canvis milloraran considerablement la mobilitat i evitaran el risc d’accident.

El pressupost total de les actuacions és de 266.875,364 €.
 

Font: Ajuntament de Lleida

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top