L'Escola Salipota de Súria disposa d'una planta de panells solars, arran d'un projecte demanat per l'Ajuntament a la Diputació

L'Escola Salipota disposa des de fa poques setmanes d’una planta fotovoltaica de 39 panells solars que han estat instal·lats al sostre de l’edifici. Aquesta millora ha estat implementada arran d’un projecte que l’Ajuntament de Súria va demanar a la Diputació de Barcelona.

La nova planta fotovoltaica permetrà que el centre pugui disposar d’una autonomia energètica del 44,92%. La resta del consum generat serà abocat a la xarxa elèctrica, la qual cosa generarà una compensació en el cost de l’energia utilitzada.

El titular de la nova instal·lació és l’Ajuntament de Súria. Paral·lelament, el Consell Comarcal del Bages està redactant un altre projecte per instal·lar plaques solars a la teulada de l’Escola Francesc Macià, després que l’Ajuntament en fes la petició.

Aquestes iniciatives formen part de les polítiques mediambientals i energia sostenible que el govern municipal està desenvolupant com un dels grans eixos de la seva acció durant l’actual mandat.
Altres actuacions realitzades en aquest àmbit han estat el canvi de la il·luminació pública amb llums LED, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i les bonificacions per promoure els vehicles no contaminants.

Nova planta de panells solars de l'Escola Salipota (foto: Diputació de Barcelona). 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top