L'Incasòl i l'Ajuntament presenten la licitació de les obres del polígon de la Cort II a Cardona

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, ha iniciat el procés de licitació de les obres d’urbanització del sector La Cort II de Cardona. Aquesta tarda, el conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares; l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch i Torrents, i la directora de l’INCASÒL, Maria Sisternas i Tusell,  han visitat els terrenys del nou sector que serà una realitat gràcies a la col·laboració d’ambdues administracions i de diferents empresaris de la zona que s’han implicat en el projecte des de l’inici amb l’adquisició dels terrenys on es desenvoluparà.

Les obres, que s’han licitat per un import de 4,9 milions d’euros (sense IVA), tindran una durada d’un any i es preveu que aquestes es posin en marxa aquest estiu.

Un impuls per a la indústria cardonina

El nou sector amplia amb més de 223.000 m2 de sòl la zona industrial de la Cort promoguda també per l’INCASÒL. El seu desenvolupament facilitarà la consolidació i ampliació d’un teixit econòmic lligat al territori i diversificarà l’activitat, històricament molt centrada en la mineria.

La Cort II està situada al nord de la carretera C-55, a l’altra banda de la Cort, en uns terrenys força planers corresponents al Camp Gran de la Cort. L’elecció d’aquest àmbit evita l’afectació de diverses zones sensibles, com són el corredor ecològic del Cardener, els camps propers a la Masia del Reig i el bosc situat a l’entorn del seu camí d’accés. Així mateix, la seva urbanització que aprofita els accessos ja existents al polígon de la Cort, millora la incorporació a la C-55 pel seu costat nord mitjançant una rotonda.

Després de la urbanització, l’INCASÒL tindrà set parcel·les per comercialitzar amb superfícies aproximades de 13.000 m2, 4.000 m2 i 10.000 m2, . Aquestes parcel·les formaran part d’un sector amb més el 58% del les parcel·les ja en propietat de l’Ajuntament i de les empreses que s’hi instal·laran: Semen Cardona SL, Excavacions Cots Codina SL, Jogasan Inversiones SL, Estación de Servicio Vilalta SA i Aira Robòtics SL.

Col·laboració de les institucions i el món empresarial

Històricament, l’activitat econòmica de Cardona s’ha centrat en la mineria. El tancament de la mina als anys 90 i, posteriorment, la clausura de la planta de producció de clor l’any 2018 va provocar una important reducció de l’activitat econòmica i, conseqüentment, de la població del municipi.

El desenvolupament del sector La Cort, promogut per l’INCASÒL, ha generat un nou teixit industrial molt més lligat al territori però està pràcticament esgotat i és precisa de nous sòls per a la seva ampliació i per poder seguir generant activitat econòmica al municipi.

En aquest sentit, l’interès mostrat per diferents empresaris per instal·lar-se a Cardona ha estat el detonant perquè, a finals de l’any 2020 l’Ajuntament i l’INCASÒL signessin un conveni per promoure aquest sector en dues fases. Durant el 2021,aquesta col·laboració es va concretar, per una banda, amb la redacció dels documents urbanístics i l’agilització al màxim els terminis de les aprovacions, i per l’altra, en l’adquisició del sòl brut per part del empresaris interessats (70%) i de les dues administracions (30%), fet que garantia l’execució de la primera fase del sector. Uns mesos més tard, l’adquisició de 50.000 m2 per part d’una de les principals empreses, Aira, associada amb una empresa danesa,  Frontmatec, va possibilitar que el sector es pugui urbanitzar en una sola fase.

Aquesta empresa cardonina, especialista en el desenvolupament i la fabricació de robots per al sector càrnic-alimentari està col·laborant amb l’impuls d’uns mòduls formatius de robòtica i programació, per tal de promoure la formació qualificada i possibles llocs de treball que la implantació d’aquesta empresa necessitarà en els propers anys.


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top