Llavaneres rebaixarà en 75.000 euros la partida de consum energètic

La partida de consum energètic total -edificis municipals, enllumenat públic,etc.- passarà de 475.00 a 400.000 euros, xifra que representa un 15% d'estalvi.

La rebaixa de la factura de la llum serà possible gràcies a la reducció de la potència elèctrica contractada per als edificis municipals, i l'aplicació dels preus amb discriminació horària. El regidor d'Urbanisme i Manteniment, Josep Ruiz, explica que es tracta de fer més eficient la despesa.

Són un total de 8 edificis: l'Ajuntament, Ca l'Alfaro, la Policia Local, el Casal de la Gent Gran, el Museu-Arxiu, les tres escoles de primària, així com el camp de futbol i les estacions de bombeig. Ruiz avança que el proper objectiu serà aplicar aquest estalvi a l'enllumenat públic. Aquest mes de desembre es farà una prova pilot al centre del poble: se substituiran trenta-tres punts de llum, que passaran de tenir un consum de 250 W a un de 40 W per cada punt de llum.

D'altra banda, s'ha portat a terme una actuació d'eficiència energètica a l'edifici de l'Ajuntament, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 3.657 euros, que ha consistit en la substitució dels tubs fluorescents per tubs més eficients.


Rebaixa dels contractes

Seguint aquesta mateixa línia, la Regidoria ha renegociat els contractes de manteniment d'extintors, de centrals d'alarmes i dels aparells de climatització. En aquest cas, l'estalvi estarà entorn del 50%.


Font: Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top