Llavorsí participa en un projecte d’ Economia Circular per fabricar mobiliari urbà amb el residus recollits a la pròpia població

El projecte consisteix en la instal·lació als carrers de Llavorsí de diferents peces de mobiliari urbà, que han estat fabricats amb residus plàstics recollits a la pròpia comarca i que han estat processats i fabricats per empreses catalanes.

Tot s’inicia amb l’esforç de les veïnes i veïns de Llavorsí que separen els residus i els dipositen en els contenidors de recollida selectiva, permetent que el residu es converteix en un recurs, estalviant el consum de matèries primeres i reduint les aportacions al abocador i la generació de gasos d’efecte hivernacle, en aplicació dels preceptes de l’economia circular.

L’economia circular cerca anar més enllà del model actual producció, consum i rebuig, per aconseguir un consum sostenible, deslligant l'activitat econòmica del consum de recursos finits i establint un model econòmic i social que permeti satisfer les necessitats de la societat a llarg termini, sense comprometre el futur de les noves generacions.

El projecte ha estat promogut per l’empresa lleidatana de serveis ambientals Alquienvas SL i compta amb la participació de l’Ajuntament de Llavorsí i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i es troba emmarcat i finançat pel programa de foment de l’economia circular de l’Agencia de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top