Lloret de Mar aposta per la implementació d’eines que permetin recopilar dades per la millora de la seva gestió

L’Ajuntament de Lloret de Mar té clar que la millora en la seva gestió passa per dotar-se d’eines que permetin la recopilació, processament i tractament de dades i per aquest motiu des de fa un any està implementant als diferents departaments mesuradors i metodologies de treball per extreure aquestes dades.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica “entre aquestes eines tenim per exemple la detecció de matrícules dels vehicles, amb les càmeres de videovigilància, que registren el flux d’entrada i sortida de Lloret; una eina contractada per mesurar el retorn dels esdeveniments en aspectes com l’impacte econòmic, nombre assistents, despesa per persona/dia o eficiència pressupostària; o el conveni amb l’Institut d’Estadística per conèixer el nombre de turistes i mercats que ens visiten”. I ha afegit “El Big Data, com va mostra l’estudi de SEGGITUR, és bàsic per convertir-nos en una Destinació Intel·ligent”.

Pel que fa el registre de vehicles el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluis Llirinós explica que “Entre el maig i la primera quinzena d’agost hem registrat un flux total de 5.391.826 desplaçaments; d’aquest total un 2.975.365 han entrat o sortit via Blanes i 2.416.461 via Vidreres”.

Aquest sistema de videovigilància està autoritzat per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (TSJC) i a disposició dels cossos de seguretat pública per ajudar en les seves responsabilitats de prevenció i persecució de delictes però també esdevé una bona eina per tenir un registre i planificar les actuacions en matèria de trànsit i seguretat local. En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana “Aquestes tecnologies ens permeten millorar el treball de prevenció i aquest és un dels principals objectius de la Policia Local”.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top