Lloret de Mar presenta temporada consolidant la seva transformació sostenible i recuperant el turista internacional

Lloret de Mar ha presentat les seves previsions per la temporada d’estiu 2022 en la que destaca una continuïtat en l’aposta del municipi per potenciar la seva gestió sostenible i una recuperació del visitant internacional. Tot això en una conjuntura en la que el municipi iniciarà diversos projectes de gran abast finançats pels fons europeus Next Generation.

La sostenibilitat és i serà un dels eixos estratègics de promoció de Lloret de Mar. En aquest sentit, s'ha donat a conèixer l’acord signat amb la plataforma Bioscore que representarà el primer pas per fer que, en pocs mesos, els allotjaments associats al Gremi d’Hostaleria de Lloret compleixin amb els indicadors per obtenir la UNE-ISO 21401:2019 Sistema de Gestió per a Allotjaments Turístics. Aquesta és la primera norma internacional en sostenibilitat en allotjaments turístics i ha estat desenvolupada pel Comitè de Normalització d'ISO (Organització Internacional de Normalització). “L’objectiu dels nostres allotjaments és obtenir normes nacionals i també d’abast global, ja que el 75% del nostre públic és de procedència internacional”, ha explicat Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret.

Aquesta certificació Bioscore, ha manifestat Dotras, afavorirà potenciar la marca i la comunicació com a establiments responsables “donant a conèixer el grau de sostenibilitat, el qual es va actualitzant contínuament amb la incorporació de les noves dades”.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ha afegit que aquest projecte “va en consonància amb la transformació en clau sostenible que està treballant la destinació en els últims anys”. En aquest sentit, Lloret Turisme va impulsar aquest inici d’any, concretament des de febrer fins abril, un programa executiu de Transformació Ètica i Sostenible en el qual el sector turístic d’allotjament de la destinació va tractar temes com la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones, el màrqueting i la promoció en sostenibilitat, la generació de valor o la responsabilitat social corporativa i va poder elaborar el seu pla de sostenibilitat d’empresa amb el suport de mentories de professionals. Hi varen participar una cinquantena d’establiments turístics el que suposa unes 15.000 places hoteleres del conjunt de les 29.000 que té la destinació. Paral·lelament Lloret de Mar també participa en un altre projecte amb fons europeu, Greentour d’Economia Circular i Turisme Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe, que crea aliances entre destinacions turístiques en l’àmbit de d’economia circular i ecoetiquetatge. Per últim, ha parlat de la implementació del pla d’accions de Sostenibilitat Turística de Lloret de Mar 2021-2023. Aquest eix estratègic també tindrà visibilitat a través de la campanya de civisme per aquest estiu, la qual promou el respecte a l’entorn i la ciutadania.
Pel que fa a l’ordenació turística Lloret de Mar aquest 2022 incidirà principalment en la millora dels temes de mobilitat amb l’obertura d’aparcaments dissuasius a l’entrada de Lloret; l’activació de la T-Dia, que permet els desplaçament en transport urbà per 5€ durant 24 hores o la plataforma d’aparcament Parkimeter que permetrà aglutinar gran part de l’oferta publica i privada en una sola plataforma digital”.  A més s’ha creat la figura del gestor de cues nocturnes pels taxis de Just Marlés i s’han incorporat agents cívics nocturns i diürns”.

Bona previsió de visitants i nous projectes

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha assenyalat les previsions positives per la temporada d’estiu 2022, en la qual es preveu una molt bona ocupació hotelera pels mesos de juliol i agost i una forta recuperació dels mercats internacionals, en especial els provinents de França, Regne Unit, i Alemanya. L’any passat, en un context post pandèmic, Lloret de Mar va tancar amb un canvi en la importància de mercats internacionals; en primer lloc és va mantenir França amb 593.112 pernoctacions seguit de Bèlgica, 119.900 pernoctacions, i Polònia amb 81.939 pernoctacions.

Fins aquest mes d’abril del 2022 Lloret de Mar ja ha tingut 451.101 pernoctacions  de les quals 88.360 són de França, 27.838 de Bèlgica i 19.718 de Regne Unit. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que “aquestes xifres mostren la importància que tenen els mesos de temporada mitja a Lloret de Mar on tenim un gran activitat turística vinculada a productes com el turisme esportiu, el MICE o el d'actiu-natura”.

Tanmateix, Dulsat ha posat èmfasis en dos elements: per una banda, el projecte Next Lloret, amb una inversió de 6,91 milions d’euros destinats a la revitalització del nucli antic, del mercat municipal, a la digitalització i formació, la mobilitat, la seguretat ciutadana, i als Jardins de Santa Clotilde; i el seu compromís amb l’acord de la Mesa Empresarial fins el 2030, amb una inversió de 80 milions d’euros. “Ambdues actuacions ens ajudaran a seguir fent de Lloret un municipi amb una millor qualitat de vida pels residents i una destinació atractiva pels visitants”, ha destacat Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica.

Més de 40 propostes de turisme actiu i cultural per aquest estiu

El miniclub a Lloret i Fenals, immersió lleugera, ioga sobre planxa, planxa de rem, visites guiades, visites teatralitzades, espectacles de circ  i teatre al carrer, un festival de música o el festival de drons són algunes propostes que presenta Lloret de Mar per aquest estiu. Com explica el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, “activitats singulars que aporten el valor afegit de crear experiències en l’entorn natural i cultural privilegiat que ja té el municipi i diferencials com el Lloret Drone Festival que aquest any tindrà lloc del 29 al 31 de juliol i que tindrà format internacional”. Aquest any per primera vegada s’ha realitzat una sessió informativa per tot el personal que té atenció directe amb el client per donar aquesta informació de primera mà i que la puguin traslladar com a proposta de valor de la destinació als seus clients. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top