Llum verda al projecte de la nova Escola dels Encants

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana donen llum verd al projecte de construcció de l’Escola d’Infantil i Primària Els Encants. El recinte s’edificarà a l’entorn de la Plaça de les Glòries, en el marc de la transformació que està vivint la plaça.
 
Es tracta d’un dels equipaments més reivindicats pels veïns i recollits al Compromís per Glòries signat el 2007 per partits polítics i entitats veïnals. El projecte s’ha desencallat gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El Plenari Municipal de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres ha aprovat la Modificació del Pla especial urbanístic i de millora urbana que permet la concreció de l’equipament docent.

Així mateix, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat, amb data 11 de febrer, l’expedient de contractació i licitació de les obres del projecte executiu de l’Escola dels Encants per un valor de 5.998.945 € IVA inclòs.
 

Un equipament molt reivindicat
 
Des de fa sis anys, l’Escola dels Encants es troba en una situació provisional en mòduls on li manca espais d’ús comú.  La direcció del centre i l’AMPA han participat en l’elaboració del nou projecte per tal d’exposar les seves necessitats en el procés de construcció del nou centre.

L’arquitecte redactor del projecte final és Roger Méndez, de la Direcció de Serveis de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El Consorci d’Educació de Barcelona, així com Hàbitat Urbà, han assessorat a les parts en aquest procés.
 
La nova escola estarà ubicada als carrers Consell de Cent amb Cartagena. Es tracta d’un edifici de planta baixa i quatre plantes, amb una superfície total construïda de 4149.37 m2. L’escola compta amb una pista poliesportiva, un pati, una zona de jocs de primària, biblioteca i aula d’informàtica, i gimnàs entre d’altres espais comuns.
 
La previsió és que les obres s’adjudiquin durant el mes de maig i que puguin començar les obres al juliol d’aquest mateix any. L’objectiu és que l’escola pugui estar enllestida pel setembre del 2015, coincidint amb l’inici del curs escolar.

 
Font: Ajuntament de Barcelona

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top