L’ofici d’estucador en perill d’extinció

Carles Casadevall, d’Estucs Casadevall destaca que l’ofici s’està perdent degut a les poques oportunitats laborals.

Un estuc és un acabat a la paret que normalment l’embelleix i serveix per a ornamentar façanes o interiors d’edificis. Gran part dels edificis antics tenen esgrafiats o elements ornamentals que cal mantenir en bon estat.

Casadevall afirma que a Catalunya queden aproximadament uns 50 estucadors. Tot i que sempre ha estat un ofici força minoritari, avui en dia els edificis ja no es construeixen com abans i els estucadors no tenen tanta feina. L’estucat monocapa predomina a les noves construccions. Segons Casadevall aquest tipus d’estucat no és ni millor ni pitjor que el tradicional, simplement és molt més econòmic i menys treballat. I és que la societat avui en dia valora la immediatesa i el treball elaborat ja no està a l’ordre del dia. Els estucs comporten moltes hores de treballs manuals i un bon mestre estucador necessita anys d’aprenentatge. Casadevall afirma que un operari pot aprendre a col·locar estucats monocapa en només tres dies.

No obstant Estucs Casadevall treballa tant en projectes de nova execució com en restauració del patrimoni, rehabilitació de façanes i restauració d’estucs. 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top