L’últim ple del mandat aprova el projecte d’urbanització del corredor verd de la riera de Sant Just, on es farà un nou carril bici

Els disset regidors i regidores van aprofitar aquest darrer ple per acomiadar-se del mandat i van rebre, com a record del seu pas per la corporació municipal, una litografia de la façana de l’Ajuntament, il·lustrada per la Xita Camps. 

Un dels punts principals aprovats en aquest ple és el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al finançament de les obres del projecte d’urbanització del corredor verd de la riera de Sant Just Desvern, consistent en la realització d’un carril bici a l’avinguda de la Riera, que connectarà amb els carrils bici de la carretera Reial i Laureà Miró (Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí) i amb el carril bici del carrer Ponce de León de Sant Just Desvern.

Aquest carril bici s’afegeix a les millores de la xarxa ciclable i de mobilitat sostenible que s’han fet en els últims anys, entre les quals destaquen:

De fet, un estudi encarregat per l’Ajuntament de Sant Just Desvern conclou que l’ús de la bicicleta al municipi ha crescut un 43% en els últims cinc anys. El 39% de les persones que ara fan els desplaçaments en bicicleta i patinet abans els feien amb vehicle privat motoritzat (32% en cotxe i 7% en moto), una molt bona notícia per la reducció de la congestió i la contaminació del municipi, i l’ús del vehicle privat per habitant és el més baix de l’última dècada (hem passat de 0,81 l’any 2017 a 0,73 cotxes i motos per habitant en l’actualitat).

Les obres d’urbanització del futur corredor verd de la riera han estat incloses en el Programa d’Actuacions de Millora del Paisatge Natural i Urbà 2020-2023, i seran finançades al 50% entre l’Ajuntament i l’AMB; es preveu que cadascuna de les parts aporti 203.218,76 €. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top