Mª ÀNGELS PARÉS

Mª ÀNGELS PARÉS

CEO PARK'S ESPAIS LÚDICS I URBANS

"Cada vegada més els clients busquen més propostes de valor i personalitzades"

Sobre Park's Espais Lúdics i Urbans: Empresa amb més de 20 anys d'experiència en la creació d'àrees de joc i mobiliari urbà.

- En més de dues dècades de trajectòria, ¿com ha evolucionat Park's Espais Lúdics i Urbans per arribar a ser referents avui en el sector dels espais de joc i mobiliari urbà? 

La nostra evolució ve marcada per dos trets principals, primer escoltar al client i oferir-li específicament el producte que necessita, per tant, estem constantment buscant les millors solucions, innovant i adaptant per donar una excel·lent resposta. En segon lloc oferir productes i un servei de qualitat a preus competitius. Oferir qualitat és garantia d’èxit. La qualitat i el bon producte és el que es mereixen els nostres clients i el que hem d’oferir als usuaris dels nostres productes.


- Park's destaca per oferir un servei personalitzat als seus clients. ¿Podríeu explicar com treballeu amb els ajuntaments i altres clients per adaptar els vostres projectes a les seves necessitats específiques i quin paper juga l'equip multifuncional en aquest procés?

Ens agrada conèixer el client, escoltar les seves necessitats i inquietuds i a partir d’aquí construir plegats. Compartir amb el client la seva il·lusió pel projecte és un dels nostres motors. Una vegada tenim clars els objectius, els diferents membres de l’equip desenvolupem, componem, solucionem.... tots els aspectes que s’aniran derivant, si es tracta de parcs infantils, mobiliari esportiu, mobiliari urbà, disseny d’àrees específiques... per tal de poder donar una solució i resposta integral.


- Park's dissenya espais que promouen el desenvolupament intel·lectual, social i físic dels infants. ¿Podríeu compartir com els vostres dissenys fomenten aquests aspectes del desenvolupament i com assegureu que siguin accessibles i inclusius per a tots els infants?

Tenim en compte molts paràmetres. Per exemple:

Disposem d'àrees d’aprenentatge diferenciades que estan ben definides per a diferents tipus d'activitats com àrees de joc lliure, àrees per a activitats d'art i creativitat, i àrees per a jocs estructurats que poden estimular el desenvolupament intel·lectual divers i les habilitats socials dels infants.

Incorporem jocs i activitats que fomenten la cooperació i la interacció social. Això pot incloure jocs d'equip, àrees per a jocs de rol i altres activitats que fomenten la comunicació i la col·laboració entre els nens.

Assegurem que hi hagi una varietat de materials i recursos disponibles per estimular la curiositat i la creativitat dels infants. Una gamma completa pot donar suport al desenvolupament intel·lectual i físic.

Garantim que els espais siguin accessibles per als infants amb mobilitat reduïda o altres necessitats. Això pot implicar la instal·lació de rampes, barres d'ajuda i superfícies planeres.

Tenim en compte la diversitat alhora de dissenyar espais. Incloem elements que poden fer que els nens es sentin més connectats amb el seu entorn.

Proporcionem zones tranquil·les i relaxants on els infants es poden retirar si necessiten un temps de pausa. Aquestes àrees poden ser útils per al desenvolupament emocional i social.

Involucrem als clients en el disseny i les activitats de l'espai per assegurar-se que l'entorn sigui coherent amb les necessitats de la comunitat i per afavorir la participació en el desenvolupament dels infants.

Al tenir en compte aquestes consideracions, es pot crear un entorn educatiu que sigui ric en oportunitats per al creixement intel·lectual, social i físic dels infants, alhora que assegurem la inclusió de tots els nens.


- L'ús de materials com la fusta de robínia en el disseny de parcs infantils és una aposta per la sostenibilitat. ¿Com selecciona Park's aquests materials i quin impacte creieu que tenen en la integració dels espais de joc amb el medi ambient?

En general, el l'ús de materials sostenibles com la fusta de robínia en espais de joc pot tenir diversos avantatges per a la integració dels espais de joc amb el medi ambient. Per exemple:

La sostenibilitat ambiental: La fusta de robínia és considerada una opció sostenible, ja que és una espècie d'arbres de creixement ràpid. Utilitzar materials sostenibles com aquest redueix l'impacte ambiental negatiu.

La durabilitat: La fusta de robínia és coneguda per la seva durabilitat i resistència als elements. Això pot allargar la vida útil dels productes fabricats amb aquest material.

La integració amb el paisatge: L'ús de fusta de robínia pot proporcionar una estètica natural i harmoniosa als parcs infantils, integrant-se bé amb el medi ambient. Aquesta integració pot contribuir a la creació d'espais de joc que siguin visualment atractius i ambientalment respectuosos.

La salut i seguretat: La fusta és un material segur i no tòxic, el que és especialment important en espais de joc per a infants. Garantir que els materials siguin segurs i saludables contribueix a la salut dels nens i al benestar general de la comunitat.

L’educació ambiental: L'ús de materials sostenibles pot ser una oportunitat per educar els usuaris dels parcs infantils, especialment els nens, sobre la importància de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

En resum, seleccionar materials com la fusta de robínia pot ser una aposta positiva per la sostenibilitat i pot tenir un impacte positiu en la integració dels espais de joc amb el medi ambient. 


- La seguretat dels infants és una prioritat per a Park's. ¿Quin procés seguiu per assegurar que els vostres productes compleixin amb les normatives europees, incloent la UNE EN-1176, i com us assegureu que aquests estàndards es mantinguin al llarg del temps?

Podem assegurar que els nostres productes compleixin amb les normatives europees, incloent la UNE EN-1176, que es refereix als requisits de seguretat per als equips de joc, fent un seguiment de les següents fases:

1. Anàlisi de les normatives:

Realitzem una anàlisi exhaustiva de les normatives aplicables al seu tipus específic de producte. En el cas dels equips de joc, la UNE EN-1176 estableix els requisits de seguretat i mètodes d'assaig que han de seguir-se.

2. Disseny segons les normatives:

Els productes han de ser dissenyats tenint en compte les especificacions de les normatives aplicables. Això pot incloure característiques com superfícies antilliscants, dimensions segons les edats dels nens, protecció contra caigudes, entre altres.

3. Assaigs i certificació:

Es realitzen assajos per assegurar-nos que els nostres productes compleixin amb els requisits de les normatives. És realitza la certificació dels productes per una entitat acreditada.

4. Seguiment de les actualitzacions normatives:

És essencial mantenir-se informat sobre qualsevol canvi en les normatives europees relacionades amb els equips de joc. Això assegura que els productes es mantinguin actualitzats i conformes amb les últimes especificacions.

5. Control de qualitat continu:

Tenim processos de control de qualitat continu per assegurar-nos que els productes compleixin amb les normatives durant tot el procés de producció. Això inclou inspeccions visuals, assaigs periòdics i altres procediments de control.

6. Documentació i etiquetatge:

Proporcionem documentació clara i correcta, incloent instruccions d'ús i advertiments de seguretat. L'etiquetatge adequat també és crucial per a garantir que els usuaris siguin conscients dels riscos i les instruccions de seguretat.

7. Formació del personal:

Ens assegurem que el personal involucrat en la producció i instal·lació dels productes estigui format i sigui conscient dels requisits de seguretat.

És important per nosaltres seguir pràctiques rigoroses per garantir la seguretat dels productes i que es mantinguin actualitzats amb les normatives vigents. Les pràctiques de control de qualitat continu i la formació del personal són aspectes clau per mantenir la conformitat amb els estàndards de seguretat.


- Mirant cap al futur, ¿quins són els plans de Park's Espais Lúdics i Urbans per a continuar innovant en el disseny d'espais de joc i mobiliari urbà? ¿Hi ha nous projectes o expansions geogràfiques previstes?

Som molt optimistes amb el futur, perquè cada vegada més els clients busquen més propostes de valor i personalitzades, en aquests punts és on nosaltres més els podem ajudar. Per a Park’s cada dia i cada client és un projecte i estem encantats d’anar creixent dia a dia amb els clients i amb els projectes, però sense perdre la nostre essència i el tracte personalitzat.
 

Per a més informació o per contactar amb Park's Espais Lúdics i Urbans:

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top