Mapei participa a la jornada de presentació de la “Guía para el empleo de hormigones expansivos”

Mapei, el major productor mundial d'adhesius, segelladors i productes químics per a la construcció, participarà el proper 24 de gener a la jornada de presentació de la "Guia per a l'ocupació de formigons expansius", un acte que també patrocina i que tindrà lloc el pròxim 24 de gener a l'Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja, a Madrid.

La jornada, organitzada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), s'adreça a professionals i estudiants de disciplines relacionades amb la construcció i els seus materials (arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, enginyers tècnics, fabricants de formigó, tècnics de laboratori de control de qualitat, entre d'altres), especialment aquells que vulguin ampliar els seus coneixements sobre construcció d'elements d'alta qualitat com són els paviments de formigó amb retracció compensada o els ponts d'arc de tub d'acer farcits de formigó pretesat químicament.

L'encarregat de representar Mapei en aquesta ocasió serà el seu director tècnic de Additius, José Antonio Rodríguez, la ponència la qual girarà entorn dels sistemes mixtes expansor - compensador de retracció (Mapecrete System ®).


Compensar la retracció del formigó convencional

Els formigons expansius constitueixen una alternativa eficaç per compensar la retracció que experimenta el formigó convencional i que pot arribar a esquerdar el formigó quan els moviments d'aquest es veuen impedits. Es fabriquen amb ciments o agents expansius que, al contrari que el ciment pòrtland convencional, s'expandeixen durant la hidratació posterior al enduriment. En funció de la magnitud de l'expansió es classifiquen en formigons de retracció compensada -que experimenten una expansió similar a la retracció d'assecat prevista, reduint els esforços a tracció responsables de les esquerdes- i formigons pre-tensats químicament -que experimenten una expansió superior a la retracció d'assecat i són capaços de pre-tensar l'element que formen, de manera que cal considerar la tensió i deformació addicionals en el disseny d'elements estructurals-.

El grau d'expansió promogut en aquests materials depèn de diversos factors com ara els materials components, la dosificació o les condicions de curat, factors que s'han de considerar en l'etapa de disseny. La jornada del proper 24 de gener busca precisament donar a conèixer aquest tipus de materials, així com presentar la “Guía para el empleo de hormigones expansivos”, recentment publicada dins de la col•lecció Monografies de l'Institut Eduardo Torroja i en la qual es descriuen les aplicacions més habituals d'aquest tipus de formigons, es proporcionen recomanacions per a la selecció de ciments i agents expansius més emprats en l'actualitat i es suggereixen pràctiques i procediments tant per al disseny d'elements com per al de mescles de formigó, així com per a la fabricació, la posada en obra, el curat o el control de qualitat.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top