Mapei s'adhereix al Club Empresa de l'ITeC

Mapei, el major productor mundial d'adhesius, segelladors i productes químics per a la construcció s'ha adherit al Club Empresa de l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC). L'acord va ser formalitzat el passat dimarts a la seu de Mapei Spain, després de la rúbrica de Francesc Busquets, CEO i director general de la firma a Espanya, i de Francisco Diéguez, director general de l'ITeC.

Tal com apunten des de l'institut, el programa Club Empresa és una forma d'ajudar a l'ITeC a seguir desenvolupant la seva activitat per millorar el sector de la construcció. Diéguez destaca que, durant els últims anys, "s'està treballant per aconseguir un canvi de model del sector, on el cicle de vida i la sostenibilitat siguin peces clau i no només s'atengui al resultat a curt termini de les decisions, cosa molt habitual fins ara".


Sostenibilitat al cub

Des de la seva fundació, el 1978, l'objectiu de l'ITeC com a entitat de suport a la innovació és la generació i transferència d'informació i coneixement, així com la prestació de serveis tecnològics, per a la millora de la competitivitat dels agents del sector de la construcció: professionals, empreses i entitats. Aquest objectiu, apunten des de l'institut, "s'emmarca en el compromís amb la sostenibilitat entesa des de la seva triple vessant, tecnològica, econòmica i social".

És per això que, després de la seva adhesió al Club Empresa de l'institut, Mapei es converteix en soci estratègic a l'hora de donar suport als eixos de creixement de l'ITeC dels propers anys. Eixos que van des del desenvolupament d'eines que ajudin a projectar construccions sostenibles al foment de la rehabilitació, passant per l'aposta per noves tendències de gestió del procés constructiu com el IPD (Integrated Project Delivery) o el BIM (Building Information Modelling), o el suport a la innovació mitjançant la participació o el lideratge de grups europeus de R + d del sector.


Creació de sinergies

Tal com assenyala Francisco Diéguez, director general de l'ITeC, "per una fundació privada sense ànim de lucre com ITeC, és fonamental comptar amb un conjunt d'empreses que, com Mapei, li donin el seu suport". Aquesta adhesió, prossegueix, "ens anima a continuar desenvolupant la nostra tasca amb més empenta i il·lusió". Per Diéguez, l'adhesió de Mapei al Club Empresa de l'institut pot ajudar "a aconseguir els objectius que, com a fundació, ens fixem en quant a millora dels processos constructius i, sobretot, en sostenibilitat, dos dels àmbits en què més ha de millorar el sector ". "La visió del cicle de vida sencer del procés creatiu -sosté-, des del predisseny inicial fins l'enderrocament o rehabilitació integral de l'actiu construït, és fonamental en els temps que vénen." "Només així podrem considerar temes claus per al nostre planeta com és l'economia circular ", sentencia.

Un concepte, el de l'economia circular, que per Diéguez ha de desembocar en un "canvi de mentalitat que ens permeti veure que només dedicant una part dels esforços a la innovació, el sector avançarà i serà més competitiu". Un escenari ple de reptes en els quals el director general de l'ITeC espera que es concretin un gran nombre de projectes en què Mapei i l'institut puguin col•laborar: "ITeC ajudarà a la difusió dels productes i sistemes de la companyia i col•laborarà amb ella en l'acreditació d'aquells productes innovadors de la seva cartera que no hagin estat sotmesos a cap norma harmonitzada. També els oferirem suport tècnic i participarem de manera conjunta en projectes d'innovació europeus."

Per la seva banda, Francesc Busquets, CEO i director general de la companyia a Espanya, ressalta "una vegada més el compromís social, mediambiental i tecnològic de Mapei, un compromís que aquest cop pren forma d'adhesió a una entitat com l'ITeC, que busca des de fa 40 anys que el sector de la construcció sigui més competitiu, basant-se per a això en elements com la sostenibilitat, la innovació i la transversalitat ". "Només així -prossegueix Busquets- podrem assistir a un progressiu canvi de paradigma en el qual, en comptes dels objectius a curt termini, es busqui la qualitat del producte final, la seguretat dels seus professionals, el confort dels seus usuaris i un ús racional i sostenible dels recursos de què es nodreix, cosa que passa per dotar de valor a totes les baules de la cadena de producció ".

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top