Mataró dóna llum verda al Pla Estratègic 20/22

La Junta de Govern celebrada el passat 16 de juliol, va aprovar el Document Mataró 20/22, resultant del procés de reflexió del Pla Estratègic Mataró 20/22 per definir quin és el model de ciutat i de desenvolupament que es vol en el futur. També ha acordat desplegar i executar el Pla Estratègic Mataró 20/22 amb el conjunt de les 39 actuacions que conformen el Pla d’Actuació.
 
El Mataró 20/22 és un projecte de ciutat encaminat a definir i desplegar la seva estratègia amb vocació de continuïtat. A grans trets, el document aprovat recull el model de governança del Mataró 20/22 i exposa la situació en què es troben els 6 projectes essencials del Pla Estratègic. També inclou informació actual en relació al finançament i calendari de desplegament del pla.
 

Model de ciutat i síntesi estratègica

Fruit de tot el procés de reflexió, el document marc del Pla Estratègic Mataró 20/22 identifica una visió de ciutat consensuada: Mataró vol ser reconeguda com a capital mediterrània de la regió metropolitana de Barcelona amb vocació de ciutat inclusiva, emprenedora, sostenible i de qualitat de vida gràcies a la innovació i a la capacitació de la seva gent i de les seves empreses.
 
L’estratègia de la ciutat passa per optar per una economia diversificada cap al tèxtil especialitzat, l’àmbit sociosanitari i el nou turisme amb essència cultural i esportiva. L’objectiu d’aquest enfocament estratègic és el d’oferir noves oportunitats per al creixement de les empreses i, sobretot, crear ocupació.

Per aconseguir-ho, i partint dels tres reptes identificats (la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat; la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial; i la imatge, promoció i reconeixement de la ciutat), l’estratègia Mataró 2022 s’articula en 7 eixos estratègics, dels quals es deriva una bateria de 39 actuacions.
 
Durant el 2018 està previst invertir 1.845.136 € per tirar endavant accions associades als projectes essencials del Mataró 2022. Un 62 % d’aquests diners procedeixen de subvencions atorgades per diferents administracions i, la resta, són recursos propis de l’Ajuntament.
 

Pla d’actuació: 6 projectes essencials i 39 actuacions

De les 39 actuacions que conformen el Pla d’actuació del Mataró 2022, 6 tenen la consideració de “projectes essencials i prioritaris”, ja que són representatives de l’estratègia global:
 
-Model turístic propi, de qualitat i sostenible: Definició de la marca de ciutat i Projecte d’innovació social al turisme.

-Preparació professional per als joves i altres col·lectius en atur: Secretaria tècnica de la Formació Professional; InserText III i Projecte europeu Social NEET.
 
-Atenció a les persones, repte i palanca: Projecte d’habitatge inclusiu per a la gent gran i Projecte Xarxa de ciutats amigues de les persones grans.
 
-Estratègia integral centrada en l’habitatge: Yes, We Rent i Taula d’habitatge col·laboratiu des de l’economia social i identificació d’oportunitats per a la innovació en la política local d’habitatge.

-Nou tèxtil: Projecte d’especialització i competitivitat territorial de Mataró i Maresme (PECT) i Projecte d’impuls d’economia circular.
 
-Mar en valor: Mar en valor i Projecte europeu URBACT – BlueGrowth.

 
Foto: Sergio Ruiz

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top