Mercè Conesa anuncia un impuls del parc públic d’habitatge de lloguer per situar-lo en els propers anys en el 10% del parc immobiliari

L’alcaldessa, Mercè Conesa, va participar al Tribuna Sant Cugat Empresarial, centrat en el sector immobiliari a Catalunya. En la seva intervenció, l’alcaldessa va assegurar que les ciutats del futur – a nivell mundial – “tenim el repte de garantir un habitatge assequible” però aquest repte, segons Conesa, “no es pot deixar només en mans del sector privat”.
 
“Les administracions publiques hi tenim un paper cabdal”. En aquest sentit, Conesa va lamentar que “es deixi sols els alcaldes i alcaldesses i els municipis en la lluita per un habitatge assequible a les nostres ciutats”. Així, va denunciar les dificultats de les societats públiques d’habitatge, com Promusa, per promoure habitatge públic de lloguer ja que “el Plan de Vivenda de l’Estat està aturat, el govern català  -ara sense govern i sota la intervenció del 155- està proporcionant finançament només a través de l’Institut Català de Finances”.

En aquest context va estar contundent: “no ho podem fer sols. No ens poden deixar tota la responsabilitat. Tot i així no deixarem de fer res que puguem fer”.

En aquest sentit va anunciar que l’Ajuntament incrementarà la promoció d’habitatge públic de lloguer fins a situar-lo en el 10% del total del parc immobiliari. Actualment Sant Cugat té un 7% d’habitatge públic i la ciutat de Barcelona –per exemple-de només un 2%. La voluntat de Sant Cugat, doncs, és impulsar l’habitatge social de lloguer per apropar-lo a nivells europeus (París és del 17%, Londres d’un 20% o Berlín d’un 30%).

La segona edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial també va comptar amb la participació d’Elena Massot, CEO Grup Immobiliari Vertix, Francisco Pérez, director promoció i desenvolupament de Solvia, i Oriol Barrachina, CEO Espanya Cushman&Wakefield.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top