Més de 4 mil euros d'estalvi energètic a les escoles de Sant Vicenç de Montalt

El segon any de participació de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 4 mil euros. Aquest projecte promou l'estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L'estalvi dels 4.161,51 euros s'ha aconseguit gràcies a la implicació i l'esforç del conjunt de la comunitat educativa -alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles-. I l'estalvi es tradueix en un retorn a l'escola per part de l'Ajuntament.

Durant l’any 2015 a l’escola Sot del Camp hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric i sobretot de gas natural. S’han estalviat 9.490 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 843,52€, i 41.187 kwh en gas, que correspon a un estalvi de 2.262€. Per tot plegat, l’escola Sot del Camp tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 1.552,90€.
 
A l’escola Sant Jordi hi ha hagut estalvi energètic en el consum elèctric, però en canvi la reducció en el consum de gas natural ha estat baixa. Han estalviat 8.488 kwh en electricitat, equivalent a un estalvi econòmic de 1.025,68€, mentre que en el consum de gas l’estalvi ha estat de 232 kwh, que correspon a un estalvi de 33,03 euros. El retorn del 50% aconseguit per l’escola Sant Jordi, equival a 529,35 euros.

D'acord amb la filosofia d'Euronet 50/50 els estalvis aconseguits de les mesures d'eficiència energètica posades en pràctica pels centres i dels canvis d'hàbits són retornats monetàriament a les escoles, mentre que el 50% restant representa un estalvi per l'Ajuntament. El resultat és que tothom hi guanya; les escoles milloren l'ús de l'energia i reben un retorn econòmic per invertir-lo en les seves necessitats, l'Ajuntament té menys costos energètics, i la societat es beneficia de l'impacte ambiental.

Des de les regidories de Gestió Energètica i d'Ensenyament de l'Ajuntament s'agraeix la implicació de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp en el projecte Euronet 50/50.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top