Més de 4 tones de restes vegetals recollides a la prova pilot d’Olot

Facilitar la gestió de les restes de poda a la ciutadania tot potenciant la recollida selectiva. Aquest era el principal objectiu de la prova pilot per a la recollida de branques i troncs procedents de la poda d’arbres de particulars. L’Ajuntament d’Olot i el Consorci SIGMA van idear i llançar aquesta iniciativa instal·lant un total de 5 contenidors especials a cinc espais de la ciutat. En concret, es van instal·lar al carrer Pic del Bac (Mas Baix); al carrer Llenyataire – Joan Deu (El Xiprer – Les Planotes); a la Plaça del Morrot (El Morrot); carrer Bruc i carrer Viola (Bonavista) i al carrer Clavells (Montolivet).

La recollida s’ha realitzat al llarg d’aquests 3 mesos, cada setmana, i totes les restes de poda s’han gestionat, tractat i triturat a la Planta de Compostatge d’Olot. En aquests contenidors només s’hi podien dipositar restes de podes tals com branques d’esporga i troncs sense bossa així com tampoc s’hi podien llençar cendres, pedres, runa ni cap altre residu que no fos material vegetal dels jardins dels habitatges de la ciutat.
Durant la prova pilot s’han detectat alguns impropis tot i que la majoria dels abocaments de residus vegetals s’han realitzat correctament. El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Aniol Sellabona, ha valorat positivament els resultats obtinguts; fet que obre la porta a fixar aquest servei de forma periòdica i habitual. “Durant les primeres setmanes de la prova s’han recollit pocs quilograms, en comparació a les darreres setmanes, on els quilograms de cada recollida han augmentat considerablement, coincidint amb el període de més creixement vegetal”, ha comentat.

Alhora, les dades de traçabilitat i temporalitat de la iniciativa, mostren que s’ha pogut apropar el servei de recollida de poda a la ciutadania. “Acabarem d’analitzar les dades assolides, aplicarem elements de millora en el projecte i esperem poder-lo establir com un servei fixe per a la ciutadania d’Olot”, ha conclòs Sellabona. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top