Més enllà de l'oficina tradicional

La fórmula 'Coworking' es consolida al Vallès Oriental. Ajuntaments com el de Sant Celoni complementen la nova oferta empresarial.

No són simples oficines. El concepte 'Coworking' que al Vallès Oriental es troba en plena consolidació amb diverses empreses que ofereixen el servei compartit, supera la imatge típica de l'oficina tradicional amb despatxos tancats i serveis exclusius. Ajuntaments com Granollers o Sant Celoni han vist en l'espai de treball compartit una nova fórmula d'emprenedoria i han donat suport a les accions privades que ja han sorgit a la comarca.

El coworking al Vallès Oriental es consolida com una nova fórmula de treball que permet a un gran nombre de professionals independents, emprenedors i petites i mitjanes empreses de diferents sectors, compartir un espai de treball per desenvolupar els projectes professionals de forma independent. Una fórmula que té un valor afegit, que coincideixen a destacar els implicats en el projecte empresarial: la possibilitat d'interactuar amb altres empresaris en un espai únic.

Altres empreses com Coworking Granollers o Advanced Coworking han optat per instal•lar les seves oficines a Granollers. El nou mètode de treball, encara que en països europeus està molt consolidat, en les petites ciutats catalanes és incipient, però els que ja ho han provat, com Jordan Sopera, un consultor independent de Mollet destaquen que "a part de solucionar un problema d'espai real, l'experiència fomenta la relació estable entre professionals de diversos sectors que pot derivar en contractes ".

Oriol Soler, de Coworking Granollers, l'empresa creada fa dos anys i mig per Maria Fe Barbany, destaca que l'espai no es limita a oferir els serveis d'oficina clàssics. "Se li dóna altres usos al local, com tallers de memòria per part d'un gabinet de psicologia" també instal·lat en l'empresa.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, va avalar la iniciativa durant la inauguració de l'empresa Coworking Sant Celoni al carrer Jacint Verdaguer, la primera de la subcomarca del Baix Montseny. Castaño ha destacat que "la implicació de la iniciativa privada en la creació de nous espais que ajudin a fomentar l'emprenedoria i aposti per crear sinergies, compartir idees i coneixements, fomentar la col•laboració, les oportunitats de negoci i el networking entre emprenedors, empreses o autònoms ".

Precisament, a la capital del Baix Montseny, el regidor de Promoció Econòmica de Sant Celoni, Jaume Tardy, va assenyalar la importància de "sumar esforços entre l'administració pública i la iniciativa privada per treballar conjuntament i, en relació a la nova iniciativa empresarial, poder complementar els serveis de suport a emprenedors i empreses que ja ofereix l'ajuntament ".

Font: La Vanguardia
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top