Millora de l'enllumenat públic al carrer Francesc Macià i a la plaça de Catalunya de Sant Boi de Llobregat

L'Ajuntament ha encetat aquest mes d'agost la millora de l'enllumenat públic al carrer Francesc Macià i a la plaça de Catalunya. Les antigues llums s'estan substituint per altres de LED més eficients i que comportaran un estalvi del 47 % de la factura energètica. Aquest projecte, vinculat al Pla de comerç 2020, té un cost de 179.000 euros i està previst que finalitzi al setembre.

La millora de l'enllumenat suposarà la substitució de 21 punts de llum convencionals (fanals) per altres 33 punts de llum LED. A banda, es canvien a LED les 10 llumeneres dels dos punts múltiples situats a la confluència dels carrers Francesc Macià, 11 de setembre i Cerdanya i es canvien a LED els 8 projectors i 16 fluorescents instal·lats a la pèrgola de la plaça de Catalunya. Aprofitant aquesta actuació es farà també la millora de connexions elèctriques als semàfors i parquímetres existents.


Millora visual i ambiental

L'estalvi energètic d'aquesta millora de l'enllumenat suposarà una reducció del 47 % del consum elèctric, que passarà dels 13.000 kWh als 7.000 kWh. D'altra banda, s'aconseguirà un augment de la lluminositat del 28%, la millora de la reproducció cromàtica (llum més blanca) i una important reducció de la contaminació lumínica.

L'Ajuntament ha aconseguit estalviar 456.000 euros en tres anys (2013-2015) amb l'aplicació del Pla Director d'Eficiència Energètica dels Edificis Municipals i les mesures aplicades per eliminar progressivament punts de llum innecessaris i substituir làmpades de l'enllumenat públic per altres de més eficients.


Pla de comerç 2020

La intervenció al carrer Francesc Macià és una de les actuacions urbanístiques previstes al Pla de comerç 2020 (consensuat per l'Ajuntament i els comerciants) per reforçar les principals zones comercials i configurar eixos cívics per estimular les compres a la ciutat. Les principals actuacions derivades del pla són: la reforma del Mercat de la Muntanyeta (a punt de finalitzar), la futura reurbanització del carrer Lluís Pascual Roca i de la plaça de la Generalitat i la millora de l'enllumenat del carrer Francesc Macià (en curs).
 


 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top