Millorar els plans de dinamització turística a través de Diskover

Molts ajuntaments catalans s’han incorporat al projecte Diskover com a part dels seus plans de dinamització turística, els quals ja estan millorant les seves actuacions gràcies a l’anàlisi intel·ligent de les dades que Diskover els proporciona.

Diskover és una APP que promou el turisme de proximitat. S’adreça principalment tot i que no exclusivament, a aquell perfil de turista/visitant que no planifica què farà a la seva estada (més del 85% del turisme respon a aquest perfil). És aquell perfil de turista que quan arriba a la seva destinació va a la recepció del seu allotjament o a la oficina de  informació i turisme i pregunta: què puc veure, què puc fer, i on puc trobar el que necessito. L’usuari troba les respostes a les seves preguntes dins l’APP, agrupades per llocs (història, costums, tradicions, curiositats, personatges,...), esdeveniments (agenda municipal, festes,...), activitats (mercats municipals, activitats esportives,...), comerços (comerç local i restauració), i allotjaments; i tot plegat ordenat per distància. Pot despreocupar-se de planificar el que farà a la seva estada, o pot planificar-se des de casa fent cerques i desant els llocs que vol veure en una carpeta de desats per a visitar-los més tard.Diskover es compon d’una app mòbil pel públic i una aplicació web pels gestors, empreses, associacions i institucions que, juntament amb els comentaris dels viatgers, faran dels punts d’interès més insòlits i desconeguts, una autèntica alternativa a les apps de turisme.
   
La plataforma, que va gestar el seu primer embrió a Catalunya amb Diskover Costa Brava el setembre del 2021 i de seguida es va expandir per tota Catalunya, pretén adaptar-se a la nova manera d’entendre l’oci i el turisme, proposant una solució diferencial respecte a les aplicacions que hi ha al mercat en l’àmbit mundial, sent el referent internacional pel viatger. Des d’activitats i espais culturals, passant per la història, els costums, les tradicions i festes, fins a comerç local, restauració, curiositats, personatges i experiències, la plataforma de Diskover ens proposa moure’ns per la geografia d’una manera personalitzada segons els nostres interessos.

Entitats d’arreu del territori ja confien en Diskover: des de l’Associació de sales de concerts de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida, el Gremi d’hotels de Barcelona, o la Xarxa de turisme industrial de Catalunya, fins a grups musicals emergents de l’escena catalana com Pepet i Marieta, Figa Flawas o The Tyets.

Des de Diskover estan molt atents a les noves formes d’entendre l’oci i el turisme i volen col·laborar activament a canviar el model turístic posant l’accent en una major consciència personal del turista envers l’entorn humà, natural i cultural. El turisme regeneratiu, que va un pas més enllà del turisme sostenible, implica que amb la nostra acció com a turistes contribuïm a millorar allò que estem visitant. Exemples d’aquest turisme regeneratiu els trobem en forma de col·laboració en projectes locals com el treball amb les entitats de barri o la cooperació amb els veïns i veïnes, tal com fa el gremi d’Hotels de Barcelona posant a l’abast les visites guiades gratuïtes dels hotels monument de la ciutat, i que vam acollir a Diskover.

A més, en una clara aposta per la cultura local,  Diskover també posa en valor el patrimoni històric geolocalitzant totes les festes majors de Catalunya, i les actuacions castelleres arreu del territori.D’altra banda, col·labora amb entitats supramunicipals com l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, per promocionar els actius turístics dels municipis de Catalunya i ajudar a la desestacionalització i descentralització del turisme.


Formar part de Diskover suposa uns beneficis pels ajuntaments 

Formar part de Diskover facilita la posada en valor del patrimoni turístic, cultural, històric,... d’un territori, que l’ajuntament ja ha fet el gran esforç de documentar a la seva pàgina web,  gràcies a la publicació d’aquest patrimoni en la nostra APP Diskover. L’equip de Diskover s’encarrega de la transferència de la informació de la web de l’ajuntament a la seva plataforma sense que això representi cap esforç en recursos humans per part del personal de l’ajuntament. L’ajuntament s’estalvia el desenvolupament o contractació d’una APP i el manteniment de la mateixa. Això ja ho ha fet l’empresa, l’APP està desenvolupada i testejada i funciona a tota Catalunya amb més de 20.000 recursos turístics ja entrats que s’han visualitzat més de 6.200.000 vegades dins de l’APP.

A més, la plataforma proporciona uns informes trimestrals amb informació analitzada de les dades de fluxos, gustos i interessos dels turistes i visitants al territori del client que es van generant fruit de la interacció dels usuaris amb el seu contingut. Aquesta informació resulta molt útil per a optimitzar, rectificar o ratificar les estratègies turístiques dels ajuntaments.


Per a més informació o per contactar amb Diskover: AQUÍ

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top