Millores per fomentar l’estalvi energètic a Vacarisses

Un dels punts de l’ordre del dia del darrer ple de Vacarisses va ser el finançament, amb romanent líquid de tresoreria, d’un seguit de projectes amb l’objectiu prioritari d’aconseguir el màxim estalvi energètic.

D’una banda, es realitzaran millores en la xarxa d’aigua i s’invertirà en nous equipaments, i es millorarà l’aïllament d’alguns edificis municipals, instal·lant proteccions solars i mosquiteres per potenciar la ventilació i la refrigeració naturals. Per fomentar l’ús d’energia renovable, s’instal·laran sistemes de plaques fotovoltaiques per autoconsums a les cobertes del poliesportiu municipal, la deixalleria i les escoles bressol. D’altra banda, el sistema actual d’enllumenat públic se substituirà per tecnologia LED, comportant una reducció del consum entre un 60 i un 70%. Aquesta actuació es farà a l’interior d’edificis municipals, així com a les urbanitzacions d’El Ventaiol, Can Serra Estació, El Fresno, La Farinera i Ca l’Oliva. A més a més, davant l’edifici de l’Ajuntament i a la zona de les escoles de Can Serra, s’instal•laran punts de recàrrega de vehicles elèctrics, per fomentar aquest tipus de transport no contaminant.

El conjunt de projectes que es va proposar també inclou el trasllat del bar del camp de futbol i la instal·lació d’un sistema de detecció d’incendis forestals, tenint en compte el paratge en què es troba Vacarisses. Es tracta d’un mètode pioner, que consisteix en càmeres tèrmiques, que alerten la Policia Local en cas de detectar un incendi. Tenen un abast de 8 km i s’està estudiant la millor ubicació de les càmeres segons aquest condicionant i per evitar zones d’ombra.

El cost total d’aquestes millores és de 368.119 euros, import que també inclou l’amortització anticipada de 67.274 euros, destinats a reduir l’endeutament de l’Ajuntament. Després d’aquestes despeses, restarà disponible un romanent de 115.435 euros. Tanmateix, es preveu que la majoria d’aquestes actuacions estiguin subvencionades, a banda del retorn econòmic que suposarà l’estalvi energètic que es pretén aconseguir. La proposta va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el d’UIPV, que es va abstenir.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top