Mollet serà una de les ciutats tecnològicament més avançades del món

L'Ajuntament de Mollet i l'empresa Jazztel han signat un conveni per desplegar la fibra òptica a la ciutat. La signatura ha anat a càrrec de l'alcalde, Josep Monràs, i del conseller delegat de Jazztel, José Miguel Garcia. També hi ha assistit el regidor de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Jordi Talarn, i el regidor coordinador de l'Àrea de Serveis Generals, Territori i Medi Ambient, Josep Garzón.

L'empresa Jazztel ha escollit Mollet del Vallès ja que és un dels municipis de l'estat espanyol amb major concentració de llars connectades a internet (per damunt de la mitjana catalana, situada en el 80%). Gràcies a aquest conveni, la ciutat comptarà a finals d'aquest estiu amb més de 12.000 llars connectades a la fibra òptica, un sistema de transport de dades a la xarxa més ràpid, més segur i amb una major capacitat que la banda ampla.
Tal i com ha explicat el conseller delegat de Jazztel, José Miguel Garcia, "Mollet es convertirà en una de les ciutats tecnològicament més avançades del món, ja que tindrà més del 50% de penetració de la fibra òptica; de fet, intentarem que sigui superior al 75-80%". A més, el desplegament no suposarà grans obres a la via pública, ja que Jazztel treballa en acord amb Telefónica i s'aprofiten les infraestructures ja existents, cosa que permet fer avançar la fibra òptica molt ràpidament.

La implantació de la fibra òptica atreu activitat empresarial i inversió, sobretot en l'àmbit de les noves tecnologies. En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs, ha declarat que "Mollet comptarà amb un segell de qualitat a nivell mundial per atreure inversions de futur, ja que serà una de les ciutats amb millors infraestructures per desenvolupar activitats relacionades amb les noves tecnologies arreu del món".

El desplegament de la fibra òptica s'iniciarà, en aquesta primera fase, en la zona residencial de la ciutat. Segons Garcia, això facilitarà molt més fer-la arribar després als polígons industrials i a les empreses que encara no en disposin. A més, tal i com ha avançat l'alcalde "l'Ajuntament i Jazztel ens hem compromès a treballar perquè en una segona fase del projecte els centres educatius disposin també de la fibra òptica".

La tecnologia FTTH (Fiber To The Home), molt present en països tan avançats com els Estats Units o el Japó, és una infraestructura de futur que permetrà als ciutadans de Mollet accedir en les millors condicions de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ampla i televisió, i farà possible les connexions multidipositiu dins d'una mateixa llar. A més, aquest desplegament no suposarà cap cost per a la ciutadania que, simplement, podrà decidir canviar el seu contracte amb la companyia subministradora per accedir als avantatges de la fibra òptica.


Font: Ajuntament de Mollet
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top