Montbui obté 600.000 euros pel centre Mont Solidari

L'alcalde afirma que el consistori no haurà d'aportar recursos econòmics gràcies a les subvencions.

El projecte Mont Solidari, que vol portar a terme l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, ha superat un dels principals esculls per fer-se realitat, el finançament. El consistori ja té 600.000 euros de finançament, que ha aconseguit a través de diverses subvencions de fons europeus, estatals i de la Diputació de Barcelona. La iniciativa consisteix en la creació d'un centre que estarà destinat a la formació en qüestions de la cooperació internacional. També hi haurà un viver per a empreses que treballin el camp de la solidaritat.

L'alcalde del municipi, Teo Romero, preveu que l'Ajuntament que lidera no hi hagi d'aportar recursos econòmics. Tot i que el projecte està pressupostat per sobre del finançament del qual disposa, espera que les propostes que finalment es presentin al concurs públic fixin un preu que s'aproximi suficientment a la quantitat que s'ha rebut en ajuts. "A més, són diners que hem d'invertir en aquesta iniciativa. No ho podem gastar en res més", comenta el mandatari local.

Tot i que en un principi Mont Solidari estava enfocat bàsicament el món de la cooperació internacional, l'alcalde diu que s'ha obert el ventall a altres iniciatives solidàries per les necessitats de molts ciutadans d'avui dia a casa nostra. "Volem que també hi participin institucions que es moguin en el món de l'economia social i l'ajut als més desafavorits", comenta Romero.

A més, també s'hi vol ubicar l'exposició Canvi de Rumb -que tracta sobre les reformes que calen al sistema econòmic- que ara serà temporal, però hi ha la voluntat de que sigui permanent al futur centre.


Font: Regió 7

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top