Movistar presenta a Calafell propostes tecnològiques per a fer una smart city

La companyia Movistar ha presentat a l’Ajuntament de Calafell diverses propostes tecnològiques per a la creació d’una smart city. Aquesta presentació forma part d’una ronda de contactes amb diferents operadors de comunicacions, per a conèixer les solucions tècniques de què disposen amb aquesta finalitat.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “Qualsevol adquisició que s’hagi de fer en el futur haurà de passar per la corresponent licitació pública, en la qual podrà participar qualsevol empresa. El que estem fent ara és únicament conèixer què està oferint el mercat en matèria d’smart cities”.

La idea que té l’Ajuntament no es limita a la seva gestió interna. El que vol, fins i tot prioritàriament, són els avantatges que l’smart city pugui oferir a la ciutadania. Posant un parell d’exemples, Ferré esmenta: “Volem que hi hagi eines per tal que el veïnat pugui saber si l’autobús porta algun retard o que li salti una alarma si el seu consum d’aigua és excessiu”.

En aquest sentit, l’Ajuntament treballa en la línia de trobar solucions tecnològiques d’ús senzill i que puguin estar integrades en una única eina, i no eines diferents. També busca arribar a un model de ciutat supereficient, de forma que sigui sostenible, i sempre tenint en compte que aquest desenvolupament ha d’incloure no tan sols aspectes econòmics, sinó també socials. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top