Municipis del Vallès Occidental treballen conjuntament per mancomunar serveis

Els alcaldes i les alcaldesses dels nou municipis de menys de 10.000 habitants de la comarca del Vallès Occidental segueixen treballant per aconseguir mancomunar serveis i agrupar despeses. En concret han iniciat treballs per mancomunar serveis d’arxiu, informàtics (TIC) i de manteniment de l’enllumenat públic.

De les diagnosis que s’han fet els darrers mesos sobre serveis a compartir es conclou que aquells que tenen més potencial, i en els quals el suport del Consell Comarcal pot ser més rellevant per a l’estalvi i l’eficàcia, són els que requereixen de personal tècnic de suport, tant generalista com especialista.

Segons va afirmar la presidenta delegada de la Comissió de Petits Municipis i alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, “la voluntat dels petits ajuntaments de la comarca és seguir prestant uns serveis de qualitat a la ciutadania, amb independència del tamany del municipi”.
 

Inici dels treballs

Els petits municipis han iniciat ja els treballs per a la mancomunació del manteniment i els subministres en enllumenat públic. Aquest seria un dels camps en els quals el treball conjunt podria portar una clara optimització dels recursos.

També han posat sobre la taula la possibilitat de compartir els serveis d’arxiu i gestió documental. En aquest cas es tracta del suport als ajuntaments en l’organització arxivística, procediments de documentació, protecció de dades i gestió documental en l’àmbit de l’administració electrònica.

Un altre àmbit de treball conjunt serà el de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Això inclou, per exemple, la gestió de les TIC, la compra, manteniment i instal•lació d’equips, la resolució d’incidències informàtiques o el desenvolupament de la normativa vigent en administració electrònica.

Pel que fa a d’altres temàtiques, s’ha avançat en les polítiques de tinença i recollida d’animals domèstics, la gestió d’obres i serveis, o la tramitació d’ajuts per a les diferents àrees municipals.

A la reunió també es va donar a conèixer que el proper 4 de maig es celebrarà al Consell Comarcal una jornada, en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya, sobre “Mancomunació i compra agregada: un pas més en l’eficàcia i l’eficiència de l’administració local”.
 

Encàrrec del Consell d’alcaldes i alcaldesses de la comarca

Els municipis que formen part de la Comissió de Petits Municipis són: Gallifa, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. En total compten amb prop de 44.000 habitants. Per tal de presidir aquesta Comissió, la Presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, ha delegat en la consellera i alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé.

Amb el treball d’aquesta Comissió es dóna compliment a un dels encàrrecs que el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses va fer al Consell Comarcal a l’inici del mandat. Els alcaldes i alcaldesses van instar el Consell Comarcal que durant aquest mandat tingui com a prioritats, entre d’altres, donar suport als petits municipis de la comarca i continuar incentivant, coordinant i donant suport a processos de cooperació i mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments.


Font. Consell Comarcal del Vallès Occidental
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top